Pot

 1. Griselinia littoralis (40+ cm)
  Vanaf € 5,80
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 8,10
  15+
  € 7,10
  50+
  € 6,50
  200+
  € 5,80
  Leverbaar vanaf plantseizoen
  augustus 2020
  Bestellen is mogelijk

Griselinia - onze informatie

Griselinia als haagplant

Griselinia littoralis in de natuur

De griselinia littoralis komt letterlijk van de andere kant van de planeet: deze heester groeit oorspronkelijk in Nieuw-Zeeland. Hoe ver dat land ook mag zijn, het klimaat heeft er zeker wel iets met het Belgisch gemeen, te weten dat de zee er grote invloed heeft, en dat de winters er, zeker op het Zuidereiland, vrij koel kunnen zijn. De griselinia littoralis heeft zich aan dat klimaat perfect aangepast en zo doet ze dat ook bij ons.

Griselinia littoralis in België

Griselinia littoralis in België

België ligt aan zee en ons klimaat wordt door die zee beïnvloed, vanzelfsprekend meer zo in het westen dan in het oosten. Dat zeeklimaat brengt ons milde zomers en zachte winters, maar ook zilte lucht waarin lang niet alle tuinplanten goed kunnen groeien. Wie aan de kanten van de zee woont zal dan ook moeten naar planten zoeken die geen hinder ondervinden van zeelucht. Zo een plant is de griselinia littoralis.

In West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen, onze kustprovincies, is de griselinia om voornoemde redenen dan ook geliefd als heester in de tuin. Dikwijls wordt ze los geplant, als sierstruik, maar wij leggen natuurlijk liever de nadruk op haar kwaliteiten als groenblijvende haagplant. De griselinia littoralis is, ook omdat deze haag de hele winter lang groen blijft, net zeer geschikt als haagplant. De zachte winters zijn ook perfect voor deze plant, lichte vorst kan ze moeiteloos verdragen.

Griselinia littoralis kopen

Griselinia littoralis kopen

Wie griselinia littoralis gaat kopen om er een haag van te laten groeien neemt best een groot aantal planten ineens. Dan is het toch wel erg gemakkelijk om uw bestelling online te plaatsen, wij zorgen dan voor het transport van uw griselinia littoralis. Haagplantenkopen.be is er om het voor u gemakkelijker te maken, maar ook goedkoper, want omdat wij onze planten rechtstreeks bij de kwekers kopen, zijn onze prijzen alleszins laag.