Pot

 1. Gewone klimop (125-150 cm)
  Vanaf € 4,90
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 6,70
  15+
  € 5,90
  50+
  € 5,40
  100+
  € 4,90

  Directe levering

 2. Gewone klimop (150-175 cm)
  Vanaf € 7,20
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 9,90
  15+
  € 9,30
  50+
  € 7,60
  100+
  € 7,20
  Leverbaar vanaf plantseizoen
  17 augustus 2020
  Bestellen is mogelijk
 3. Bodembedekkers in matten

 4. COVERGREEN® Hedera bodembedekker in plantenmat (38 x 57 cm)

  Vanaf € 16,50
  Kwaliteit:
  Premium kwaliteit
  Stuks per m2:
  4.5 Stuks per m2
  Wortel:
  Plantenmat

  Minimum bestelaantal: 23

  Aantal:
  23+
  € 20,70
  45+
  € 17,60
  90+
  € 16,50

  Directe levering

Gewone klimop – onze informatie

Gewone klimop als haagplant

Gewone klimop als haagplant

Klimplanten, die hun wortels op steile oppervlaktes kunnen bevestigen en daardoor op plaatsen kunnen groeien waar andere planten niet voorkomen, zijn in Nederland een zeldzaamheid: de welbekende klimop is het enige inheemse voorbeeld van zo'n klimplant. In tropische oerwouden komen er juist vele soorten voor, en ook van onze eigen vertrouwde klimop bestaan er uitheemse varianten, zodat “onze” klimop als gewone klimop bekend staat, in het Latijn hedera helix.

De klimop is één van de bekendste wintergroene planten die in ons klimaat van nature voorkomen. Iedereen kent wel de naam van deze plant die zich als een groene deken over muren en oude bomen verspreid. Dat de klimop ook als haagplant kan worden ingezet is minder bekend, maar Haagplantenkopen.be heeft de belangstelling voor de klimophaag de voorbije jaren wel zien toenemen. Het internet zorgt dat onbekende toepassingen van klimop in snel tempo gemeengoed worden, en dat vinden we bij Haagplantenkopen.be natuurlijk allerminst vervelend.

Gewone klimop online aanschaffen

Gewone klimop online aanschaffen

Het internet is natuurlijk meer dan een bron van informatie. Het is ook steeds gemakkelijker geworden om producten online aan te schaffen. Zoals de bekendheid van klimop als haagplant is toegenomen, zo is ook de vertrouwdheid met het online bestellen van planten toegenomen; het is tegenwoordig goed mogelijk om mooie, kwalitatieve haagplanten als de gewone klimop via een paar muisklikken te bestellen in de webwinkel van Haagplantenkopen.be.

De gewone klimop is een prachtige plant met een lange traditie in de Nederlandse tuinen. De klimop hoort bij ons klimaat, bij onze dieren- en plantenwereld, en zal daarom ook zeker niet misstaan als haagplant in uw tuin. Laat u inspireren door deze en andere planten in ons assortiment en verfraai uw tuin met klassieke planten die op een verrassende manier kunnen worden ingepast!