Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbollen bloeien, zoals de naam al verklapt, in het voorjaar. Zodra het buiten steeds lichter wordt en de temperatuur iets aangenamer is komen de voorjaarsbloeiers tevoorschijn, een aantal soorten bloeien zelfs al in februari en maart. Onder voorjaarsbloeiers vallen prachtige soorten zoals tulpen, hyacinten en krokussen. Maar wij bieden ook minder bekende voorjaarsbloeiers aan zoals kievitsbloem en prairielelie.

Voorjaarsbloeiers planten

Voorjaarsbloembollen zijn verkrijgbaar in het najaar. Vanaf half september tot december, voor de eerste nachtvorst, kunnen de bloembollen geplant worden. De plaats van de bloembollen is afhankelijk per soort. Kijk op de productpagina’s voor meer informatie per soort. De plantdiepte bij voorjaarsbloeiers is 2 à 3 keer de hoogte van de bloembol. Hou ongeveer 3x de breedte van de bloembol aan als afstand. Zorg ervoor dat de punt van de bloembol altijd naar boven wijst. Bedek de bloembollen met aarde en druk zachtjes aan. Bloembollen kunnen in de volle grond gezet worden of in een plantenbak. Hou er bij het planten in een plantenbak rekening mee dat deze groot genoeg is en het overtollige water weg kan.

Verzorging van voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zijn gemakkelijk in het onderhoud. Dus ook voor de beginnende tuinier zijn voorjaarsbloeiers perfect om in de tuin te planten. Alle voorjaarsbloeiers zijn winterhard en kunnen na de bloeiperiode in de grond blijven. Voorjaarsbloeiers hebben een eigen voedselreserve, hierdoor heeft u er weinig omkijken naar. Toch kan wat extra verzorging helpen om de bloembollen volgend jaar weer prachtig te laten bloeien. Kijk voor extra verzorgingstips per soort op de productpagina’s.

voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers in de tuin

Voorjaarbloeiers kunnen op verschillende plaatsen in de tuin gezet worden. Zo kunt u meerdere bloembollen bij elkaar plaatsen in uw border voor een vrolijke bloemenpracht, of plaats de bloembollen voor uw haagplanten om extra kleur aan uw haag te geven. Geniet van het einde van de winter tot ver in de lente van prachtige bloemen door verschillende soorten voorjaarsbloeiers met elkaar te combineren. U kunt er zelfs voor kiezen om voorjaarsbloeiers, zoals sneeuwklokje, in uw gazon te planten. Wanneer het gras weer begint te groeien kunt u de voorjaarsbloeiers gemakkelijk afmaaien.