Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Hyacinten

Hyacinten zijn populaire voorjaarsbloeiers. Ze zien er natuurlijk prachtig uit en hebben een heerlijke geur. De Latijnse naam van Hyacint is Hyacinthus. Van oorsprong komt de Hyacint uit Turkije en Centraal Azië. Maar deze prachtige plant is al een lange tijd in Europa te vinden. Hyacinten hebben lange bladeren, de gekleurde bloemen vormen een tros met soms wel 50 bloemen. Er zijn diverse kleuren beschikbaar. Bij Haagplantenkopen.be heeft u de keuze uit diverse kleuren, zoals wit (Hyacinthus carnegie), roze (Hyacinthus pink pearl) en blauw (Hyacinthus delfts blauw). Verschillende prachtige kleuren die ook samen mooi te combineren zijn. Of kies voor de bijzondere boshyacint (Hyacinthoides non-scripta) met blauwe bloemen. Bekijk de individuele productpagina’s voor meer productspecificaties.

Hyacinten in de tuin

De Hyacint heeft langwerpige bladeren en wordt ongeveer 20-25 cm hoog. De plant kan op verschillende manieren gebruikt worden in uw tuin. Plaats Hyacinten in een border met meerdere kleuren soorten bij elkaar zodat u een bloemenzee met verschillende kleuren krijgt. Of plaats Hyacinten voor uw haagplanten om extra kleur toe te voegen in de lente. Hyacinten kunnen ook geplaatst worden in plantenbakken. Zelfs in uw woonkamer komt de Hyacint prachtig tot zijn recht.

Hyacint sfeerfoto

Planten en verzorging Hyacinten

Hyacinten kunt u op verschillende manieren toepassen. U kunt de plant in de volle grond zetten of in een plantenbak op uw balkon of terras. Plant Hyacinten altijd in het najaar (tussen september en december) en plaatst ze dan op een zonnige of halfschaduwrijke plek. Hou er rekening mee dat ze minimaal een halve dag zon nodig hebben. Ze houden van een voedselrijke en goed doorlatende grond, u kunt de grond eventueel mengen met turf of zand. Zorg ervoor dat de bloembollen niet in een natte grond blijven staan, Hyacinten houden niet van natte voeten.

Geef hyacinten voldoende water zodra ze zijn uitgelopen. Als de bloem is uitgebloeid kunt u de stengels waar de bloem aan zit afsnijden. Maar let erop dat u de bladeren laat zitten. Wanneer de bladeren worden verwijderd is het mogelijk dat de hyacint het jaar erop niet bloeit.

Hyacint sfeerfoto

Hyacinten kopen op Haagplantenkopen.be

Koop Hyacinten snel en gemakkelijk bij Haagplantenkopen.be. Haagplantenkopen.be is een ervaren webwinkel met al meer dan 20 jaar ervaring in het thuisbezorgen van (haag)planten aan particulieren. Door onze jarenlange ervaring leveren wij alleen de beste producten aan onze klanten. U kunt Hyacint bloembollen gemakkelijk bestellen via ons handige bestelmenu. Hier vindt u ook meer informatie over de producten. Als u meer informatie nodig heeft kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.