Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Krokussen

Krokussen zijn prachtige planten die vroeg in het jaar al bloeien. Zij geven hiermee de start aan van de lente. Terwijl het buiten nog koud aanvoelt laten krokussen zich al zien. Ze bloeien in de maanden februari en maart met prachtige bloemen in verschillende kleuren. Bij Haagplantenkopen.be kunt u krokussen kopen in de kleuren wit en paars. Ze worden tot 20 centimeter hoog. De Latijnse naam is Crocus. Ze komen voornamelijk uit de Balkan en Klein-Azië. Wij bieden diverse soorten Krokussen aan op onze webshop, zoals crocus flower record, crocus jeanne darc en crocus tommasinianus ruby giant. Kijk voor meer informatie over de productspecificaties op de productpagina’s.

Krokus bloembollen planten en verzorgen

Krokus bloembollen kunt u planten tussen september en december. Zorg ervoor dat de bloembollen geplant zijn vóór de eerste vorst. Plaats de bloembollen op een zonnige of lichte schaduwplek in een goed doorlatende en voedselrijke grond. Als u een zware grondsoort in de tuin heeft kunt u dit mixen met zand of grint. Meng compost door de grond tijdens het planten om de krokus een goede start te geven. Na het planten kunt u de grond afdekken met bladeren, ze zorgen voor extra voedingsstoffen. Krokussen bloeien vroeg in het jaar, rond februari/maart. Het eerste jaar na planten kan het zijn dat ze wat later bloeien.

Na het planten van krokussen hebben ze nog weinig verzorging nodig. Geef ze alleen wat water bij langdurige droogte. Snij de bladeren van de krokus nooit af, ze zullen het jaar erna dan niet bloeien.

Krokussen sfeerfoto

Toepassing krokus in de tuin

Krokussen zijn mooie, kleine plantjes met vrolijke bloemen die de start aangeven van de lente. Krokussen bloeien als een van de eerste planten in het nieuwe jaar. Hierdoor geven ze een prachtig en vrolijk beeld in uw tuin terwijl de andere planten nog in winterrust zijn. Door krokussen als groep te plaatsen in uw border krijgt u een nog mooier effect. Of kies ervoor om krokussen onder uw haagplanten te planten voor een vrolijk effect in het voorjaar. Krokussen kunt u in de volle grond planten. Maar u kunt er ook voor kiezen om ze in een plantenbak op uw balkon of terras te plaatsen. Ze kunnen goed gecombineerd worden met vaste planten of andere voorjaars bloembollen, zoals Tulpen.

Krokussen sfeerfoto

Krokus kopen bij Haagplantenkopen.be

Bent u overtuigd van dit schattige plantje en wilt u krokussen kopen voor in uw tuin? Bestel dan gemakkelijk online via Haagplantenkopen.be. Plaats uw bestelling en wij doen de rest. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.