Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tulpen

Tulpen zijn misschien wel de meeste bekende en populairste bloembollen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. De tulp staat symbool voor grootheid, pracht, leven en vruchtbaarheid. De Latijnse naam is Tulipa. Tulpen bloeien in het voorjaar van maart tot mei met prachtige bloemen in verschillende kleuren. Tulpen zijn winterhard en kunnen op diverse manieren in de tuin gebruikt worden, zoals in bloemperken, borders en in plantenbakken. Bij Haagplantenkopen.be bieden wij verschillende soorten tulpen aan met iedere hun eigen prachtige kleur. Klik op de productpagina voor meer informatie over de verschillende soorten.

Tulpen planten in uw tuin

De bloembollen kunt u het beste planten tussen september en december, doe dit voor de eerste nachtvorst. Tulpen houden van een zonnige tot lichte schaduwrijke plaats. Ze groeien het beste in een waterdoorlatende zand- en leemhoudende grond. Hou bij het planten van meerdere bloembollen naast elkaar een afstand van minimaal 3x de breedte van de bloembol. Ze kunnen ongeveer 2x zo diep geplant worden als de hoogte van de bloembol.  De bloembollen houden niet van natte voeten, hierdoor kunnen ze gaan rotten. Hou er bij het planten van tulpen bloembollen rekening mee dat het niet te warm is. De bodemtemperatuur mag niet hoger zijn dan 10-12 °C. Als dit wel het geval is kan er zuur ontstaan, wat niet goed is voor de bloei van de tulpen. U kunt wat extra water geven indien de grond na het planten erg droog is. Bescherm de bloembollen door de grond af te dekken met bladeren of compost. U kunt tulpen ook in een plantenbak planten voor op uw balkon of terras. Bescherm de bloembollen dan door de plantenbak in de winter af te dekken. 

tulpen sfeerfoto

Verzorgen van tulpen

Tulpen hebben in principe niet veel verzorging nodig. U kunt tulpen wat extra (vloeibare) mest geven zodra de eerste uitlopers verschijnen. Door na de bloei de uitgebloeide bloemen weg te halen, of zelfs de hele stengel, kan alle voeding naar de bloembol gaan. De bladeren kunt u het beste laten staan tot ze volledig zijn verdord.

tulpen sfeerfoto

Tulpen kopen bij Haagplantenkopen.be

Tulpen kunt u gemakkelijk en goedkoop bestellen bij Haagplantenkopen.be. We hebben een groot aanbod van verschillende kleuren en soorten. Of u kunt kiezen voor een van onze andere bloembollen, zoals Allium of Narcissen. Bloembollen kunt u van augustus tot december bestellen in onze webshop.