Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Kant-en-klaar Hagen 160-170 cm Kant-en-klaar Hagen

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 198,70
Leverbaar vanaf
Week 12 maart 2022
De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is wintergroen, groeit snel en kan goed tegen schaduw en snoei. Hij heeft een brede groeivorm. De laurier 'Rotundifolia' is 160-170 cm hoog en wordt geleverd als kant-en-klaarhaag.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
160-170 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Kant-en-klaar Hagen
Aantal per strekkende meter
1
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
3

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is een klassieker onder de haagplanten, die weinig onderhoud behoeft, wintergroen is en goed tegen schaduw en snoeibeurten kan. We bieden deze laurier ook aan als kant-en-klaarhaag, waardoor er na het planten meteen een vrij hoge, goed gesnoeide haag in de tuin staat. Na enkele jaren is deze laurierhaag een perfecte privacyhaag. Plant deze laurierhaag op een goed gedraineerde, licht vochtige, voedingsrijke bodem. Deze laurier 'Rotundifolia' wordt als kant-en-klaarhaag van 160-170 cm hoog geleverd.

De voordelen van een kant en klare laurierhaag

Een kant-en-klaarhaag bespaart u veel tijd. Niet dat de laurier 'Rotundifolia' een moeilijke haagplant is. Integendeel: ondanks zijn hoge groeisnelheid van bijna een halve meter per jaar, is hij erg gemakkelijk in onderhoud en bereikt hij snel een hoogte waarmee hij als privacyhaag te gebruiken is. Als u echter op zoek bent naar direct resultaat, is een kant en klare laurierhaag een uitstekende optie. Deze is op de kwekerij al enkele jaren verzorgd door ervaren experts en bovendien al in een haagvorm gesnoeid. Er staat na het planten dus direct een schitterende laurierhaag in uw tuin.

Met zijn grote bladeren en ongeëvenaarde glans steelt de laurier 'Rotundifolia' al snel de show, maar dat is niet het enige voordeel van deze grotere laurierkers. Omdat laurierkersen wintergroene haagplanten zijn en over het algemeen een vrij dichte vertakking hebben, zijn ze ook uitstekend geschikt als privacyhaag. Dat maakt een laurierhaag de eerste keus bij de meeste tuiniers die een recht gesnoeide coniferenhaag ietwat saai vinden. Houd er wel rekening mee dat een laurierhaag door zijn grotere bladen vaak wat breder is.

Een kant en klare laurierhaag planten

Kant-en-klaarhagen worden geleverd in haagelementen van een meter breed. Ze hebben een kluit met daaromheen een kartonnen container. U mag dit karton om de kluit heen laten als u uw kant en klare laurierhaag gaat planten. Het karton zal na verloop van tijd namelijk vanzelf afbreken. We raden wel aan om een vriend of familielid te vragen om te helpen met het planten. Grotere kant en klare haagelementen zoals deze 1,60 tot 1,70 meter hoge laurierhaag kunnen namelijk vrij zwaar zijn. Zeker als de kluit nat wordt door bijvoorbeeld de regen.

Graaf een geul van 40 centimeter breed en 40 centimeter diep over de hele lengte van de haag. Hierin kunt u de haagelementen rechtop naast elkaar plaatsen.

Toon meer Toon minder