Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Caucasica' Kluit 100-125 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
10% Korting In de winkelwagen
€ 15,90
Beschikbaar
De laurier 'Caucasica' (Prunus laurocerasus 'Caucasica') is een snelgroeiende, wintergroene haagplant die uw tuin een stijlvolle uitstraling geeft. De laurierkers 'Caucasica' wordt geleverd met kluit en is 100-125 centimeter hoog.
Toon meer Toon minder
  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
100-125 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
2
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Geschikt in kleine tuinen, Makkelijk te snoeien
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 15,90
  • 15+ € 14,60
  • 50+ € 12,70
  • 200+ € 12,10

De laurier 'Caucasica' (Prunus laurocerasus 'Caucasica') is een haagplant die door een hoge groeisnelheid wordt gekenmerkt. Ook leent heester zich uitstekend om een privacyhaag mee te creëren. ’s Winters houdt hij immers zijn glanzende, leerachtige blad vast. De laurier 'Caucasica' verdraagt nagenoeg elke grondsoort, behalve natte bodems. Ook is deze haagplant voor elke standplaats geschikt: van zonnige tot schaduwrijke plekken. De Prunus laurocerasus 'Caucasica' is geschikt voor zowel lagere als hoge hagen tot 250 centimeter hoogte. Deze laurierkers wordt geleverd met kluit en heeft de hoogte van 100-125 centimeter bereikt.

De laurier 'Caucasica' vergeleken met andere laurierkersen

Veel positieve eigenschappen deelt de laurier 'Caucasica' met andere soorten laurierkers. Zo is het blad bijzonder typerend voor dit soort haagplanten. Het is langgerekt en glanst op een manier die verder eigenlijk alleen bij de Japanse broodboom te zien is. Verder heeft de laurier 'Caucasica' een dichte vertakking en een hoge groeisnelheid van zo’n 40 à 50 centimeter per jaar. Het duurt dus niet lang voor deze jonge planten van 1 tot 1,25 meter hoog uitgegroeid zijn tot een hoge, zichtdichte privacyhaag. Daar heeft de laurier 'Caucasica' maar een jaar of twee voor nodig.

Verschillen zijn er echter ook. Zo is de laurier 'Caucasica' een van de weinige laurierkersen waarbij de bloei duidelijk zichtbaar is. Zijn bloementrossen zijn niet groot, maar het zijn er wel zo veel dat uw laurierhaag gegarandeerd de aandacht trekt. En niet alleen bij uw buren en voorbijgangers zal deze haag tijdens zijn bloeiperiode opvallen; vlinders, bijen en andere nuttige insecten voeden zich graag met de nectar in deze bloemen. Daarnaast blijft een laurierhaag die uit de laurier 'Caucasica' bestaat opvallend smal voor een haag met zulke grote bladeren. Dit komt door de opgaande groei, die verder eigenlijk alleen maar bij de laurier 'Genolia'® te vinden is.

De laurier 'Caucasica' tot een succes in uw tuin maken

Als u een laurierhaag planten gaat, hoeft u eigenlijk alleen maar op te letten dat de grond goed gedraineerd is en niet al te veel kalk bevat. Verder kan de laurier 'Caucasica' eigenlijk overal staan. Hij kan vrij goed tegen wind, vervuilde lucht en schaduw. Hij zal wel uitbundiger bloeien als hij een standplaats in de zon krijgt, want dat is bij praktisch alle bloeiende haagplanten het geval. Snoei deze laurierhaag een tot twee keer per jaar, aan het begin van de lente of het einde van de zomer. Wacht tot na mei met snoeien als u optimaal van de bloei wilt profiteren.

Toon meer Toon minder