Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Caucasica' Kluit 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
10% Korting In de winkelwagen
€ 8,70
Beschikbaar
Deze 60 tot 80 centimeter hoge laurier 'Caucasica' geeft u veel flexibiliteit. U kunt deze wintergroene haagplanten gebruiken voor een kleine haag in de voortuin, maar ook voor een hogere haag.
Toon meer Toon minder
  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
60-80 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Geschikt in kleine tuinen, Makkelijk te snoeien
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 8,70
  • 15+ € 8,00
  • 50+ € 7,30
  • 200+ € 6,80

De laurier 'Caucasica' wordt meestal aangeplant voor een hoge privacyhaag, maar u kunt deze laurierhaag ook klein en smal houden door hem voldoende te snoeien. Met deze laurierplanten van 60 tot 80 centimeter hoog begint u met een laurierhaag op bescheiden hoogte. U heeft dan altijd nog de flexibiliteit om hem hoger te laten groeien, want de laurier 'Caucasica' groeit maar liefst 40 centimeter tot een halve meter per jaar. De Prunus laurocerasus 'Caucasica' bloeit in mei met witte bloemen. Wilt u deze aan de laurierhaag? Wacht dan met snoeien tot hij uitgebloeid is.

Waarin de laurier 'Caucasica' zich onderscheidt

Wie een laurierhaag in de tuin plant, doet dat meestal vanwege de privacymogelijkheden. Met zijn grote bladeren en natuurlijke groeivorm is hij een aanmerkelijk speelser alternatief voor iedereen die een muur, schutting of zelfs een coniferenhaag wat aan de saaie kant vindt. De laurier 'Caucasica' is namelijk wintergroen en door zijn vertakking wordt hij uiterst zichtdicht. Bovendien kan hij zo’n drie meter hoog worden als u hem niet snoeit. Doet u dat in de tuin, dan wordt uw laurierhaag al snel te breed en daarom raden we aan om hem een à twee keer per jaar te snoeien.

Toch is de breedte een van de kenmerken waarin de laurier 'Caucasica' opvalt. Omdat zijn takken opgaand groeien, is deze laurierkers op de laurier 'Genolia'® na de smalste van de hoger wordende laurierkersen. Verder valt zijn bloei op, wat uitzonderlijk is voor een Prunus laurocerasus. Zijn witte bloementrossen zijn klein van stuk en daardoor is de laurier 'Caucasica' minder opvallend dan de laurier 'Herbergii', maar veel tuiniers vinden het bescheiden karakter van zijn bloei juist zo aantrekkelijk. Samen met het grote, ovale, glanzende blad waar de laurierkers om bekend staat verleent dit de laurier 'Caucasica' een onovertroffen sierwaarde.

De laurier 'Caucasica' is een makkelijke haagplant

Verder is de laurier 'Caucasica' bijzonder makkelijk. Zolang u zware of erg kalkrijke bodems vermijdt, gedijt de laurier 'Caucasica' op nagenoeg iedere gedraineerde bodem. Over zijn standplaats doet deze laurierkers helemaal niet moeilijk. Die mag in de zon zijn, maar ook in de schaduw, waardoor de laurier 'Caucasica' ideaal is voor een schaduwrijke tuin of als onderbeplanting. Zoals we zeiden is een à twee keer per jaar snoeien voldoende, als u van de bloei wilt genieten bij voorkeur eind augustus of begin september. Dat lijkt weinig voor zulke snelgroeiende haagplanten, maar dat maakt bij een laurierkers niet veel uit, omdat hij er op zijn mooist uitziet als hij niet te strak gesnoeid wordt.

Toon meer Toon minder