Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Caucasica' Kluit 80-100 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
10% Korting In de winkelwagen
€ 11,00
Beschikbaar
De laurier 'Caucasica' is een snelgroeiende wintergroene haagplant die uitgroeit tot een elegante haag. Vooral ook omdat de laurier 'Caucasica' een verrassend rijke bloei met het sierlijke blad van een laurierhaag combineert.
Toon meer Toon minder
  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
80-100 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Geschikt in kleine tuinen, Makkelijk te snoeien
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 11,00
  • 15+ € 10,10
  • 50+ € 9,20
  • 200+ € 8,50

Op zoek naar een bloeiende laurierhaag? Dan is de laurier 'Caucasica' een goede keuze. De Prunus laurocerasus 'Caucasica' is namelijk een van de weinige laurierhagen waarvan de bloei opvalt. In mei verschijnen er talrijke witte bloemen aan deze laurierkers, die uw laurierhaag samen met de glanzende bovenzijde van het blad tot een lust voor het oog maken. Deze laurierplanten worden bij u bezorgd met kluit en een hoogte van 80 tot 100 centimeter. Voor een grotere tuin volstaat één keer snoeien per jaar, voor kleinere tuinen raden we een extra snoeibeurt aan.

Een laurierkers met sierlijke bloei en bladeren

Voor een bloeiende laurierhaag heeft u eigenlijk maar twee keuzes: de laurier 'Herbergii' en de laurier 'Caucasica'. Van die twee valt de laurier 'Herbergii' het meest op. Dit komt door zijn donkerdere blad en het grotere formaat van zijn bloementrossen. De laurier 'Caucasica' is wat bescheidener. Elk jaar rond mei steken een grote hoeveelheid kleine witte bloementrosjes de kop op die uw tuin een subtiel kleuraccent geven. Ideaal voor tuiniers die de laurier 'Herbergii' iets te uitbundig vinden. Zijn bloemen zijn echter niet het enige waar de laurier 'Caucasica' zijn sierwaarde aan ontleent. Tuiniers over de hele wereld zijn gevallen voor de glans die zijn langwerpige bladeren hebben.

Ook in praktisch opzicht heeft u veel aan de laurier 'Caucasica'. Hij is wintergroen en heeft dus het hele jaar lang bladeren aan zijn dichte netwerk van takken. Zodra deze planten van 80 tot 100 centimeter boven ooghoogte gegroeid zijn, vormen ze dus een zichtdichte privacyhaag. Meer dan twee à drie jaar hoeft u daar niet op te wachten, want in een jaar tijd groeit de laurier 'Caucasica' maar liefst 40 tot 50 centimeter. Desondanks hoeft u hem niet al te vaak te snoeien. Een keer per jaar is voldoende, al kunt u later in het jaar een tweede keer snoeien voor een wat strakkere laurierhaag. Voor een zo rijk mogelijke bloei is het beter als u pas na de bloei snoeit.

Waar gedijt de laurier 'Caucasica'?

Er zijn maar weinig plekken waar de laurier 'Caucasica' niet gedijt. Zolang u kalkrijke grond en zware grondsoorten die veel water vasthouden vermijdt, is de kans dat uw nieuwe laurierhaag zich in uw tuin op zijn gemak voelt erg groot. Zelfs in een stedelijke omgeving, waar de vervuilde lucht bij sommige haagplanten nog wel eens voor problemen kan zorgen, komt de laurier 'Caucasica' tot zijn recht. Een zonnige standplaats komt de bloei van deze laurierkers ten goede, maar in de schaduw groeit hij ook uit tot een mooie grote laurierhaag.

Toon meer Toon minder