Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Caucasica' Pot 125-150 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
€ 33,40
Beschikbaar
Of u nu een hoge of een lage haag wilt: met de laurier 'Caucasica' kunt u alle kanten op. Deze laurierplanten worden met een hoogte van 1,25 tot 1,50 meter geleverd en groeien snel.
Toon meer Toon minder
  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
125-150 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Geschikt in kleine tuinen, Makkelijk te snoeien
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 33,40
  • 15+ € 28,50
  • 50+ € 26,10
  • 200+ € 25,10

De laurier 'Caucasica' leent zich even goed voor een hoge privacyhaag als voor een lage haag in de voortuin. Het verschil zit hem in hoe vaak u de Prunus laurocerasus 'Caucasica' snoeit. Wilt u de laurierhaag hoog laten groeien, dan duurt dat niet lang. In een jaar tijd kan de laurier 'Caucasica' namelijk wel 40 à 50 centimeter hoger worden. Kiest u voor een laurier 'Caucasica' in pot, dan heeft u ook flexibiliteit met het planten. U kunt de planten na levering in de potten laten staan tot het juiste moment om te planten daar is.

Een laurierhaag met mooie, witte bloemen

Wilt u een laurierhaag met mooie bloemen, maar vindt u de bloemen van de laurier 'Herbergii' net iets te groot? Dan is de laurier 'Caucasica' de perfecte keuze. Zijn witte bloementrossen zijn klein, maar duidelijk zichtbaar als ze vanaf mei de kop opsteken. Dat komt ook door het kleurcontrast dat de witte bloemen met het sierlijke groene blad van de laurier 'Caucasica' vormen. Waar de kleine bloemen van veel laurierkersen min of meer wegvallen tegen een achtergrond met een soortgelijke kleur, zorgen die van de laurier 'Caucasica' ervoor dat ze gezien worden. En geroken, want ze verspreiden een geur die veel tuiniers aangenaam vinden.

Bloei is echter niet de enige reden waarom veel tuiniers voor de laurier 'Caucasica' kiezen. Deze plant heeft daarnaast schitterende bladeren. Aan de bovenkant glimmen deze in het licht en omdat ze langwerpig zijn, ziet een laurierhaag er op zijn mooist uit als u hem in een niet al te formele vorm snoeit. Het beste kunt u uw laurierhaag de ruimte geven, al heeft de laurier 'Caucasica' door zijn omhoog groeiende takken minder ruimte nodig dan veel soortgenoten. Verder is een hoge laurierhaag ideaal voor meer privacy, omdat laurierkersen wintergroene haagplanten zijn met takken die dicht op elkaar staan.

Laurier 'Caucasica' snoeien

Een laurierhaag snoeien hoeft niet zo vaak te gebeuren als u op basis van zijn groeisnelheid misschien zou verwachten. Een à twee keer per jaar is voldoende, waarbij het begin van het voorjaar en het einde van de zomer de beste momenten zijn. Bij de laurier 'Caucasica' heeft het zin om tot na het voorjaar te wachten, omdat u anders misschien enkele takken die gaan bloeien weghaalt. Gebruik een snoeischaar of ander klein gereedschap voor het snoeien. Hiermee komt u gemakkelijk door de takken heen en beschadigt u geen bladeren.

Toon meer Toon minder