Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Caucasica' Pot 150-175 cm Extra kwaliteit

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
€ 55,50
Beschikbaar
Op zoek naar een laurierhaag voor meer privacy? Met deze laurier 'Caucasica' in pot van 1,50 tot 1,75 meter hoog begint u goed. Door de pot hoeft u ze bij levering niet direct te planten.
Toon meer Toon minder
  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
150-175 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
2
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Geschikt in kleine tuinen, Makkelijk te snoeien
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 55,50
  • 15+ € 49,50
  • 30+ € 48,80
  • 100+ € 46,90

Voor een privacyhaag is de laurier 'Caucasica' een uitstekende keuze. Deze laurierhaag is wintergroen en snelgroeiend. Heeft u op zeer korte termijn meer privacy nodig? Dan zijn deze haagplanten in pot van 1,50 tot 1,75 meter een aanrader. Gemiddeld groeit de Prunus laurocerasus 'Caucasica' 40 tot 50 centimeter in een jaar, dus de planten zullen snel op hoogte zijn. Haagplanten in pot hoeft u bovendien niet meteen te planten. Worden de planten op een regenachtige dag bezorgd, dan kunt u de planten in hun pot laten tot het wat droger is.

De voordelen van de laurier 'Caucasica'

De laurier 'Caucasica' heeft als haagplant verschillende voordelen. Sommige daarvan deelt hij met andere soorten laurierkersen, zoals zijn dichte vertakking, zijn hoge groeisnelheid en het feit dat het wintergroene haagplanten zijn. Hiermee is de laurier 'Caucasica' net als andere grotere laurierkersen ideaal voor een privacyhaag. Uniek is de laurier 'Caucasica' echter in zijn bloei. Veel laurierkersen krijgen kleine, groengele bloementrosjes die nauwelijks te zien zijn. De bloementrossen van de laurier 'Caucasica' zijn ook niet groot, maar door hun witte kleur springen ze altijd in het oog. Hiermee wordt uw tuin ieder voorjaar interessant voor uzelf en, vanwege de nectar in de bloemen, voor insecten in uw omgeving.

Een ander groot voordeel aan de laurier 'Caucasica' is dat hij ondanks zijn groeisnelheid vrij eenvoudig te verzorgen is. Een à twee keer snoeien per jaar is meer dan genoeg. Dat komt onder meer door de groeivorm van een laurierhaag. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een coniferenhaag kunt u een laurierhaag namelijk het beste in een natuurlijke, informele vorm laten groeien. De bladeren van de laurier 'Caucasica' hebben daar iets minder ruimte voor nodig dan bijvoorbeeld die van de laurier 'Rotundifolia', omdat de takken van de laurier 'Caucasica' een meer opgaande groeiwijze hebben en de laurierhaag daardoor smaller blijft.

Makkelijk over bodem en standplaats

Naast gemakkelijk te onderhouden is de laurier 'Caucasica' ook erg makkelijk als het aankomt op zijn standplaats en de bodem waarop hij geplant wordt. Zolang er niet te veel water in de grond blijft staan, gedijt deze laurierkers op bijna iedere goed gedraineerde bodem. Alleen zeer kalkrijke grond kan een probleem zijn. Dan is de Portugese laurier een betere optie. Als u wilt dat er zoveel mogelijk bloemen aan de laurierhaag groeien, kunt u uw laurierhaag het beste op een zonnige plek planten. Maar een standplaats in de schaduw verdraagt deze laurierkers net zo goed.

Toon meer Toon minder