Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Caucasica' Pot 30-40 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
€ 6,80
Beschikbaar
Een mooie lage laurierhaag begint met deze lauirer 'Caucasica' in pot van 30 à 40 centimeter. In een paar jaar kan hij echter ook de perfecte hoogte voor een privacyhaag bereiken.
Toon meer Toon minder
  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
30-40 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
6
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Geschikt in kleine tuinen, Makkelijk te snoeien
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 6,80
  • 15+ € 5,80
  • 50+ € 5,30
  • 200+ € 5,10

Deze laurier 'Caucasica' van 30 à 40 centimeter hoog is een goed begin voor een charmante lage haag. Deze wintergroene haagplanten groeien echter vrij snel (40 tot 50 centimeter in een jaar), dus het is met deze haagplanten in pot ook zeker mogelijk om binnen vrij korte tijd een hoge privacyhaag in de achtertuin te hebben. De Prunus laurocerasus 'Caucasica' heeft elegante donkergroene bladeren en witte bloemen in mei. Wilt u deze planten laag houden, dan is het raadzaam om ieder jaar twee keer te snoeien. Anders is een jaarlijkse snoeibeurt voldoende.

De laurier 'Caucasica' is praktisch en mooi

Voor wie een beperkt budget heeft, maar toch binnen afzienbare tijd een hoge laurierhaag in de tuin wil, is beginnen met lage laurierkersen een goed plan. Door zijn hoge groeisnelheid duurt het maar een paar jaar voor de laurier 'Caucasica' op hoogte is, maar jonge potplanten zijn voordeliger dan een hoge kant-en-klaarhaag. Is het de bedoeling dat de haag uiteindelijk met zijn dichte vertakking en grote bladeren voor meer privacy in de tuin zorgt? Snoei dan de eerste jaren alleen in de breedte. Een laurierhaag kan door die bladeren namelijk vrij breed worden, maar uw laurierhaag kan zo wel de hoogte in groeien.

De laurier 'Caucasica' is echter meer dan alleen praktisch. Hij ziet er ook prachtig uit. Net als alle andere laurierkersen glimmen zijn bladeren in het zonlicht, maar daar komt bij de laurier 'Caucasica' ook nog de bloei bij. Waar die bij laurierkersen over het algemeen onopvallend is, laten grote hoeveelheden witte bloemen zich halverwege het voorjaar zien als u de laurier 'Caucasica' in de tuin plant. Deze bloemen staan in kleine trosjes bij elkaar en contrasteren mooi met de groene kleur van het blad. Insecten voeden zich graag met de nectar in deze bloemen, terwijl vogels naar uw tuin toe komen om te eten van de donkere bessen die later in het jaar volgen.

Een laurier 'Caucasica' in pot planten

Een laurierhaag planten met haagplanten in pot is niet moeilijk. U hoeft ze niet meteen na levering te planten, zoals bij iedere andere leverwijze wel het geval is. Zolang u de planten genoeg water geeft tot het juiste plantmoment daar is, zullen de wortels niet uitdrogen. Bent u klaar om uw laurierhaag te planten? Maak dan het gebied rond het plantgebied onkruidvrij en graaf een geul over de hele lengte van waar de haag moet komen. Daar kunt u de planten in zetten nadat u de potten voorzichtig van hun kluiten verwijderd heeft.

Toon meer Toon minder