Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Caucasica' Pot 40-50 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
€ 8,70
Beschikbaar
De laurierkers 'Caucasica' is een fraaie haagplant met een mooi, glanzend blad. De Prunus laurocerasus 'Caucasica' is wintergroen en wordt in pot geleverd op een hoogte van 40-50 centimeter.
Toon meer Toon minder
  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
40-50 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Geschikt in kleine tuinen, Makkelijk te snoeien
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 8,70
  • 15+ € 7,70
  • 50+ € 6,80
  • 200+ € 6,20

De laurierkers 'Caucasica' wordt veel gebruikt in hagen. Deze wintergroene haagplant geeft uw tuin een stijlvol en elegant voorkomen en voorziet u het hele jaar rond van privacy. De Prunus laurocerasus 'Caucasica' verdraagt snoei goed. In bijna elke grondsoort gedijt deze haagplant. Standplaatsen in zowel zon, schaduw als halfschaduw zijn geschikt voor de laurier 'Caucasica'. De heester is geschikt voor zowel lage als hoge hagen tot een hoogte van 250 centimeter. Dit product wordt geleverd in pot en is 40-50 centimeter hoog. Geschikt om het hele jaar te planten, behalve tijdens vorst.

Een van de weinige bloeiende laurierkersen

Laurierhagen zijn er in alle soorten en maten. Wat de soorten laurierkers allemaal gemeen hebben is dat ze dikke, langgerekte bladeren hebben die bovenop prachtig glanzen. Vanwege het formaat van deze bladeren zal een laurierhaag nooit zo formeel worden als een buxushaag of een taxushaag, maar dat is juist de charme van de laurierkers. Het zijn wintergroene haagplanten die een geheel eigen karakter hebben. Dat gaat niet ten koste van de privacy die een laurierhaag biedt. Hogere soorten hebben een groot aantal takken dat dicht op elkaar staat en ook de bladeren houden het hele jaar nieuwsgierige blikken tegen.

Waar de laurier 'Caucasica' zich in onderscheidt, is dat het een van de weinige laurierkersen is die een opvallende bloei heeft. Bij de meeste laurierkersen zijn de bloementrossen zo klein en zo onopvallend gekleurd, dat nauwelijks te zien is dat ze bloeien. De bloementrossen van de laurier 'Caucasica' zijn ook niet heel groot, maar door hun prachtige witte kleur goed zichtbaar. Bovendien bloeit deze laurierkers erg rijkelijk. Elk jaar zal het uitzicht op uw tuin daardoor fantastisch zijn. Daarnaast tovert de bloei van de laurier 'Caucasica' uw tuin om tot een paradijs voor bijen, vlinders en andere insecten. De bloemen zijn een goede voedingsbron voor deze dieren.

De laurier 'Caucasica' is niet moeilijk

Net als bijna alle andere soorten laurierkers is de laurier 'Caucasica' niet moeilijk. Hij gedijt op praktisch iedere grondsoort waar niet al te veel water in blijft staan. En als de grond niet al te zwaar is kan een goede drainage wonderen doen. Verder is de laurier 'Caucasica' een sterke, goed winterharde haagplant die eenvoudig te verzorgen is. Jaarlijks groeit hij weliswaar 40 tot 50 centimeter, maar als u hem ieder jaar een keer snoeit, behoudt uw laurierhaag zijn mooie, natuurlijke vorm. Voor de meest rijke bloei kunt u de laurier 'Caucasica' het beste op een zonnige standplaats planten, maar deze haagplanten kunnen ook uitstekend tegen schaduw.

Toon meer Toon minder