Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Caucasica' Pot 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
€ 10,10
Beschikbaar
Wilt u een lage laurierhaag? Deze laurier 'Caucasica' in pot van 60 tot 80 centimeter is daar een goede keuze voor. Maar hij kan ook uitgroeien tot een privacyhaag van 2 meter.
Toon meer Toon minder
  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
60-80 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
4
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Geschikt in kleine tuinen, Makkelijk te snoeien
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 10,10
  • 15+ € 9,20
  • 50+ € 8,70
  • 200+ € 8,10

In tegenstelling tot sommige andere haagplanten ziet de laurier 'Caucasica' er als lage haag eigenlijk net zo stijlvol uit als wanneer u hem als privacyhaag gebruikt. Deze laurierplanten zijn 60 tot 80 centimeter hoog en dus uitstekend geschikt voor een lage haag. Maar als u dat wilt, groeit hij ook in slechts een paar jaar uit tot een hoge privacyhaag. Net als andere laurierhagen valt de Prunus laurocerasus 'Caucasica' op door de glans van zijn donkergroene blad. Anders dan het gros van de laurierhagen bloeit de laurier 'Caucasica' echter rijkelijk met witte bloemen.

Een bloeiende laurierhaag met weinig eisen

De bloei is voor veel tuiniers de hoofdreden om voor de laurier 'Caucasica' te kiezen. Het is niet de meest uitbundig bloeiende laurierkers – dat is de laurier 'Herbergii' – maar de kleine witte bloemen die ieder voorjaar in grote aantallen aan de laurier 'Caucasica' groeien geven hem een heel andere uitstraling dan iedere andere laurierhaag. Verder kan een haag die uit de laurier 'Caucasica' bestaat smaller gehouden worden dan zijn meeste soortgenoten. Dit komt doordat de takken van deze laurierkers een opgaande groeiwijze hebben. Hierdoor is de laurier 'Caucasica' zelfs geschikt voor wat kleinere tuinen, zoals de tuinen die in veel grote steden te vinden zijn.

Moeilijk is de laurier 'Caucasica' geenszins. Op bijna iedere goed gedraineerde bodemsoort groeien deze haagplanten uit tot een schitterende laurierhaag. Alleen op een kalkrijke bodem of op zware kleigrond kunt u hem beter niet planten, omdat daarin de kans op wortelschade groot is. Verder kan de laurier 'Caucasica' eigenlijk overal staan. In de zon krijgt hij wat meer bloemen, maar met schaduw heeft hij ook geen moeite. Omdat de laurier 'Caucasica' goed tegen vervuiling kan, zou uw laurierhaag zelfs aan de straatkant kunnen staan als u aan een drukke weg woont. Kortom: de laurier 'Caucasica' biedt u volop mogelijkheden.

Laurier 'Caucasica' in pot planten

Kiest u voor haagplanten in pot, zoals deze 60 tot 80 centimeter hoge laurierplanten, dan gaat het planten iets anders in zijn werk dan bij andere leverwijzen. Waar u haagplanten met kluit en met blote wortels direct na levering moet planten, kunt u deze laurierkersen in pot nog even laten staan. Dat biedt wat flexibiliteit als het planten van uw laurierhaag op de leverdag net niet uitkomt. Let er wel goed op dat de planten tot ze de grond in gaan voldoende water krijgen. Voor u uw laurierhaag planten gaat dient u voorzichtig de potten van de kluiten af te halen, zodat de wortels zich in uw tuingrond verder kunnen ontwikkelen.

Toon meer Toon minder