Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Blote wortel 20-30 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 2,70
Beschikbaar
Bij levering is deze laurier 'Rotundifolia' nog maar 20 à 30 centimeter, maar omdat deze laurierkers ongeveer een halve meter per jaar groeit, staat er snel een grote laurierhaag bij u in de tuin. Deze laurierplanten worden geleverd met blote wortels.
Toon meer Toon minder
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
  • Grootbladig Grootbladig
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
20-30 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Blote wortels
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Stuks per verpakking
25
Minimale besteleenheid
25
  • 25+ € 2,70
  • 50+ € 2,24
  • 100+ € 1,96
  • 500+ € 1,75
Laurier 'Rotundifolia' Blote wortel 20-30 cm is te bestellen in veelvoud van 25

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') levert de klassieke laurierhaag op: groot, vrolijk en wintergroen. Een laurierhaag ziet er aanmerkelijk minder formeel uit dan de meeste andere wintergroene haagplanten die voor privacyhagen gebruikt worden, maar hij beschermt net zo goed tegen inkijk. Het karakter van deze laurierkers wordt bepaald door zijn blad, dat groot van formaat is en een prachtige glans aan de bovenzijde heeft. De laurier 'Rotundifolia' groeit maar liefst 40 tot 50 centimeter per jaar, maar heeft jaarlijks toch maar één snoeibeurt nodig. Deze laurierplanten worden met blote wortels en een hoogte van 20 à 30 centimeter geleverd.

Een laurierhaag met blote wortels planten

Haagplanten met blote wortels zijn alleen in de winter verkrijgbaar en dat geldt ook voor deze laurier 'Rotundifolia'. Als wij deze planten met blote wortels bij u leveren, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te planten. We raden daarom aan om op de leverdag alvast een geul te graven, zodat de planten meteen de grond in kunnen als we ze leveren. Zo is de kans op uitval het kleinst. Sproei de blote wortels van uw laurier 'Rotundifolia' wel even vochtig met een plantenspuit of een tuinslang voor u ze plant.

Bij blotewortelplanten is er altijd het risico op meer uitval dan bij haagplanten met kluit en daarom raden we aan om tien procent meer planten te kopen. Deze kunt u ergens anders in de tuin planten, zodat ze meteen op de juiste hoogte zijn als een van de planten onverhoopt niet aan blijkt te slaan. Hier staat wel tegenover dat haagplanten met blote wortels veruit het voordeligst zijn.

Waar kan een laurierhaag staan?

De laurier 'Rotundifolia' gedijt op nagenoeg iedere goed gedraineerde grondsoort. Alleen natte voeten en zeer kalkrijke gronden kunnen schadelijk zijn voor deze laurierhaag. Een vervuilde omgeving of een arme grond is echter geen probleem voor de Prunus laurocerasus. Deze wintergroene haagplant kan goed tegen de wind, maar is wel enigszins gevoelig voor vorst.

Als de planten eenmaal staan hoeft u de laurierhaag maar één keer per jaar te snoeien. Dat lijkt misschien wat vreemd vanwege zijn hoge groeisnelheid, maar een laurierhaag is juist op zijn mooist als hij niet al te strak gesnoeid is en zijn natuurlijke groeivorm geaccentueerd wordt. Vindt u dat uw laurierhaag te groot of de breed wordt? Dan kunt u uw laurierhaag verjongen door hem tot een centimeter of 40 boven de grond terug te snoeien. De laurier 'Rotundifolia' is dan weer binnen enkele jaren op zijn oude hoogte.

Toon meer Toon minder