Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 100-125 cm Extra kwaliteit

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Korting In de winkelwagen
€ 17,00
Beschikbaar
De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is een hoogwaardige haagplant die ook in de winter groen is. Hij is ook vorstbestendig, snelgroeiend en compact. Deze laurier 'Rotundifolia' is 100-125 cm hoog en wordt geleverd met kluit.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
100-125 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 17,00
  • 15+ € 14,80
  • 50+ € 13,40
  • 200+ € 11,40

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is een hoogwaardige haagplant die snelgroeiend, vorstbestendig, wintergroen en zichtdicht is. Deze haag zorgt in de winter voor een charmante groene kleur in de tuin, wanneer andere planten kaal en kleurloos zijn. De laurier 'Rotundifolia' heeft wel veel ruimte nodig in de tuin, zodat hij zich gezond kan ontwikkelen. Hij kan bijvoorbeeld als onderbeplanting gebruik worden, aangezien hij ook in de schaduw kan groeien. Snoei deze laurierkers regelmatig. Deze laurier 'Rotundifolia' is 100-125 cm hoog en wordt geleverd met een kluit.

De laurier 'Rotundifolia': uitbundig en makkelijk

Heeft u de ruimte in uw tuin? Dan is de laurier 'Rotundifolia' een uitstekende optie voor een vrolijk ogende privacyhaag. Laurierhagen worden over het algemeen wat breder dan andere haagplanten die voor de privacy gebruikt kunnen worden, omdat ze vrij grote bladeren hebben. Door deze bladeren heen snoeien zou het uitbundige uiterlijk van de laurier 'Rotundifolia' schaden, dus geef hem lekker de ruimte. Dan bewijst deze laurierkers namelijk dat u voor het beschermen van uw privacy geen strakke, kaarsrecht gesnoeide haag nodig heeft.

Dat is ook wat de laurier zo populair maakt, en de laurier 'Rotundifolia' in het bijzonder. Met zijn langgerekte, glanzende bladeren is het een opvallende plant met veel karakter. Maar omdat laurierkersen wintergroene haagplanten met een dichte vertakking zijn, geven ze nieuwsgierige passanten het hele jaar door geen enkele kans om door hun takken heen te gluren. Bovendien is de laurierkers een makkelijke haagplant die op een jaarlijkse snoeibeurt en een goed gedraineerde bodem na niet veel van een tuinier vraagt.

Een laurierhaag gedijt bijna overal

Het makkelijke karakter van de laurier 'Rotundifolia' is een andere verklaring voor zijn populariteit. In stedelijke tuinen zien we deze laurierhaag ook vaak terug en dat komt onder meer door zijn goede resistentie tegen luchtvervuiling. Verder komt de laurier 'Rotundifolia' op vrijwel iedere grondsoort tot zijn recht. Zure en arme gronden zijn geen enkel probleem voor deze laurierkers. Alleen bij kleigrond en bodems met een hoog kalkgehalte raden we af om deze laurierhaag te planten, al kan hij beter tegen een beetje kalk dan veel andere haagplanten.

Vaak wordt aangeraden om een laurierhaag op een zonnige plek te planten. Daar komt de schitterende glans van zijn bladeren immers het beste tot zijn recht. Op een schaduwrijke plek gedijt een laurierkers echter even goed.

Toon meer Toon minder