Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 150-175 cm Extra kwaliteit

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Korting In de winkelwagen
€ 32,00
Beschikbaar
De laurier 'Rotundifolia' vormt een zichtdichte en snelgroeiende privacyhaag. Bovendien is deze gemakkelijke, robuuste plant altijd groen! Deze laurier is 150-175 cm hoog en wordt geleverd met een kluit.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
150-175 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
1.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 32,00
  • 15+ € 30,80
  • 30+ € 29,00
  • 50+ € 28,20

Bent u op zoek naar een zichtdichte, dicht vertakte privacyhaag? Dan is de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') ideaal. U kunt deze schaduwbestendige, wintergroene lauriersoort ook als onderbeplanting gebruiken. De laurier 'Rotundifolia' groeit snel en moet dus regelmatig gesnoeid worden, om in vorm te blijven. Hij kan flinke terugsnoei goed verdragen. Geef deze plant genoeg ruimte in de tuin, zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Deze laurier is 150-175 cm hoog en wordt geleverd met een kluit.

Een privacyhaag hoeft niet formeel te zijn

Tuiniers die op zoek zijn naar privacy komen vaak uit bij planten met kleine bladeren, schubben of naalden, zodat ze een strakke groene “muur” om hun tuin hebben staan. Toch is een formele wintergroene haag niet de enige manier om uw privacy op een natuurlijke manier te beschermen. De laurier 'Rotundifolia' heeft bijvoorbeeld ook het hele jaar groene bladeren aan zijn takken, maar omdat deze langwerpig en vrij groot zijn, is een laurierhaag juist op zijn mooist als hij een wat natuurlijker groeivorm heeft.

De laurier 'Rotundifolia' is uitstekend geschikt voor een hoge haag waar niemand doorheen kan kijken. Zijn takken staan dicht op elkaar, zeker als u regelmatig uw laurierhaag snoeit, en met een jaarlijkse groeisnelheid van bijna een halve meter is hij ook snel op de juiste hoogte. Met deze laurierkers bent u al een flink eind op weg, omdat ze bij levering al tussen de 1,50 en de 1,75 meter zijn. Meer privacy in uw tuin is dan een kwestie van niet meer dan een à twee jaar.

Snelgroeiend, maar toch onderhoudsarm

In tegenstelling tot veel andere snelgroeiende haagplanten is de laurier 'Rotundifolia' bijzonder onderhoudsarm. U hoeft zich immers niet druk te maken om zijn strakke groeivorm en of hij wel weer uitloopt, wat bij sommige coniferen een probleem kan zijn. Een keer per jaar de haag weer in vorm snoeien is dus meer dan voldoende. Is de haag naar uw idee te hoog of te breed geworden? Dan kunt u ook verjongingssnoei toepassen op uw laurierhaag door hem tot een centimeter of 40 boven de grond te snoeien.

Dat is overigens niet het enige waar de laurier 'Rotundifolia' makkelijk in is. Ook qua grondsoort en standplaats stelt deze laurierkers bijzonder weinig eisen. Hij groeit in de zon even goed als in de schaduw en van de bodem verlangt hij eigenlijk alleen dat die goed gedraineerd en niet al te kalkrijk is.

Toon meer Toon minder