Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Korting In de winkelwagen
€ 10,30
Beschikbaar
De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') kan een prachtige privacyhaag in de tuin vormen. Hij is wintergroen, vorstbestendig, compact en zichtdicht. Deze laurier 'Rotundifolia' is 60-80 cm hoog en wordt geleverd met een kluit.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
60-80 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 10,30
  • 15+ € 9,00
  • 50+ € 8,30
  • 200+ € 8,00

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') moet altijd genoeg ruimte krijgen, want hij heeft een brede en snelle groei. Deze grote, wintergroene laurierhaag geeft het hele jaar door veel structuur en kleur in de tuin. De laurier 'Rotundifolia' is vorstbestendig, sterk, decoratief, zichtdicht, gemakkelijk te verzorgen en goed te snoeien. Daarom is dit een plant die een prachtige privacyhaag kan vormen. Als u de laurier 'Rotundifolia' regelmatig snoeit, blijft hij lang gezond en krachtig. Deze laurier 'Rotundifolia' is 60-80 cm hoog en wordt geleverd met een kluit.

De voordelen van een laurierhaag met kluit

Haagplanten met kluit zijn altijd een betrouwbare optie. Planten houden er over het algemeen niet van om langere tijd niet in de grond te staan, maar door de kluit blijft het wortelstelsel intact. Wacht echter niet te lang met planten, anders drogen de wortels op den duur uit. Idealiter graaft u de plantgeul voor uw nieuwe laurierhaag op de dag dat wij de planten bij u thuis afleveren, zodat u de planten meteen in de grond kunt zetten.

Bij relatief zware grondsoorten, zoals kleigrond, is het raadzaam om voor het planten nog wat gaten in de bodem te prikken waar overtollig water door weg kan lopen. De laurier 'Rotundifolia' kan er namelijk niet tegen als zijn wortels te lang onder water blijven staan. Verder is deze lauriersoort niet heel moeilijk over waar hij staat. Een plek in de zon is even gunstig als een standplaats in de schaduw en op erg kalkrijke grond na gedijt hij bijna overal. Zelfs vervuilde lucht is geen probleem, dus het is een prima haagplant voor in de grote stad.

De laurier 'Rotundifolia' als privacyhaag

Als mensen aan een privacyhaag denken, zullen ze al vrij snel aan een coniferenhaag of een andere formele wintergroene haag denken. Met dat soort haagplanten heeft de laurier 'Rotundifolia' weinig gemeen, maar dat is precies wat hem zo populair maakt. Het is een wintergroene haagplant met een dichte vertakking en grote bladeren, waardoor hij een opvallend losse, speelse uitstraling heeft. Bovendien groeit de laurier 'Rotundifolia' zeer snel: tot wel een halve meter per jaar. Het duurt dus niet lang voor uw laurierhaag tot boven ooghoogte prijkt.

Ondanks deze hoge groeisnelheid hoeft u uw laurier 'Rotundifolia' niet vaak te snoeien. Ieder jaar tussen mei en september de takken die te ver uitsteken afknippen is voldoende om uw laurierhaag in model te houden.

Toon meer Toon minder