Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 80-100 cm Extra kwaliteit

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Korting In de winkelwagen
€ 13,70
Beschikbaar
Een laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') wordt in de tuin snel een zichtdichte wintergroene haag. Hij is vorstbestendig, zichtdicht, compact en robuust. Deze laurier 'Rotundifolia' is 80-100 cm hoog en wordt geleverd met een kluit.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
80-100 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 13,70
  • 15+ € 11,40
  • 50+ € 9,40
  • 200+ € 7,90

Het gaat hier om een vorstbestendige, robuuste, gemakkelijke haagplant, die in de zon of de schaduw groeien kan. De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') kan daarom ook goed als onderbeplanting gebruikt worden. Hij is bovendien een snelgroeiende plant die regelmatig gesnoeid moet worden, zodat hij in vorm blijft. Wat helemaal mooi is, is dat de laurier 'Rotundifolia' wintergroen en zichtdicht is. Let er wel op dat hij genoeg ruimte in de tuin heeft om te groeien. Deze laurier 'Rotundifolia' is 80-100 cm hoog en wordt geleverd met een kluit.

Een van onze meest populaire haagplanten

De laurier 'Rotundifolia' is een van de meest populaire haagplanten in ons assortiment. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is zijn uiterlijk. Zijn grote bladeren hebben aan de bovenzijde een glans die een laurierhaag een totaal andere uitstraling verleent dan bijvoorbeeld een coniferenhaag, terwijl de laurierkers als wintergroene haagplant ook uitstekend geschikt is voor een privacyhaag. Zelfs deze planten van 80 tot 100 centimeter hoog zijn binnen enkele jaren op ooghoogte, want in een jaar tijd wordt de laurier 'Rotundifolia' 40 tot 50 centimeter hoger.

Voor het zover is, moet u natuurlijk eerst uw laurierhaag planten. Doe dit bij voorkeur zo snel mogelijk nadat we de planten geleverd hebben. Door de kluit om de wortels blijven de wortels van uw laurierhaag intact, maar naarmate de planten langer uit de grond zijn neemt de kans op uitdroging toe. U kunt die tijd zelf zo kort mogelijk maken door alvast een plantgeul van zo’n 35 centimeter breed te graven voor we de planten bij u afleveren. U hoeft de planten dan alleen nog maar in de grond te zetten. Let wel op dat ze rechtop en in het midden van de plantgeul staan.

De laurier 'Rotundifolia' is gemakkelijk in onderhoud

Snelgroeiende haagplanten vragen doorgaans ook om veel snoeibeurten, maar dat is bij de laurier 'Rotundifolia' helemaal niet het geval. Deels komt dat door zijn uiterlijk. Bij een informele haag maakt het namelijk niet uit als een paar bladeren iets verder uitsteken dan de rest. Meer dan een snoeibeurt per jaar heeft een laurierhaag niet nodig om hem in model te houden.

Eventueel kunt u tussendoor nog wat takken wegknippen als u vindt dat die de vorm van uw haag verstoren. Zorg er wel voor dat u dat alleen tussen mei en september doet, want buiten die periode is de plant in rust en zal hij minder snel herstellen van het snoeien.

Toon meer Toon minder