Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Pot 100-125 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 20,10
Beschikbaar
Een privacyhaag van laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is zichtdicht en compact. Deze laurierkers is wintergroen, winterhard, robuust en snelgroeiend. Deze laurier 'Rotundifolia' is 100-125 cm hoog en wordt geleverd in een pot.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
100-125 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 20,10
  • 15+ € 18,50
  • 50+ € 17,10
  • 200+ € 16,60

Als u ook een compacte privacyhaag in uw tuin wilt, dan is de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') perfect. Hij groeit snel, dus u heeft snel een hoge haag in de tuin. Snoei regelmatig om de vorm te behouden. Deze snoeibestendige lauriersoort kan flinke terugsnoei goed hebben – het helpt hem zelfs met groeien! De laurier 'Rotundifolia' is winterhard, wintergroen en kan tegen schaduw. Plant hem op een licht vochtige tuingrond en geef hem genoeg ruimte. Deze laurier 'Rotundifolia' is 100-125 cm hoog en wordt geleverd in een pot.

Een fris ogende wintergroene haag

Wie een wintergroene haag wil die hoog genoeg wordt om als privacyhaag te gebruiken heeft de keuze uit soorten die een formele haag opleveren, zoals de taxus en verschillende soorten cipressen, of haagplanten die wat minder formeel ogen. De laurier 'Rotundifolia' is zo’n informele wintergroene haagplant die uw privacy met een bijzonder fris ogende haag beschermt. Een ander groot voordeel aan de laurier 'Rotundifolia' is dat hij snel groeit. Binnen enkele jaren heeft hij al de perfecte hoogte voor een privacyhaag.

De laurier 'Rotundifolia' heeft echter meer te bieden dan alleen zijn bladbehoud en zijn relatief dichte vertakking. Met zijn grote, aan de bovenzijde glanzende bladeren is hij simpelweg ook heel mooi om te zien. Zijn witte bloemen en donkere bessen zijn klein en weinig opvallend, maar vogels en insecten in uw omgeving zullen ze weten te vinden om zich mee te voeden. Hiermee is een laurierhaag zowel voor uzelf als uw omgeving een aanwinst.

De Laurier 'Rotundifolia' in uw tuin

Bijna iedere grondsoort is wel geschikt voor de laurier 'Rotundifolia'. Alleen zware klei of andere grondsoorten waar veel water in blijft staan zijn geen aanrader, omdat de kans op wortelrot dan vrij groot is, evenals grond met veel kalk. Verder gedijt de laurier 'Rotundifolia' bijna overal. Een laurierhaag is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor omgevingen waar veel haagplanten moeite mee hebben, zoals een arme bodem of een gebied met veel luchtvervuiling.

Verwijder voor u uw laurierhaag planten gaat de pot van de wortels en plaats de planten in het midden van een geul. Staan de planten eenmaal, dan hoeft u ze ondanks hun hoge groeisnelheid maar één keer per jaar te snoeien. Hiermee benadrukt u de groeivorm die de laurier 'Rotundifolia' van nature heeft. Takken die na de snoeibeurt uitsteken kunt u wel gewoon wegknippen, mits dit tussen mei en september gebeurt.

Toon meer Toon minder