Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Pot 125-150 cm Extra kwaliteit

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 29,00
Beschikbaar
De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is een prachtige, wintergroene haagplant die snelgroeiend, zichtdicht, winterhard en gemakkelijk te verzorgen is. Deze laurier 'Rotundifolia' is 125-150 cm hoog en wordt geleverd in een pot.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
125-150 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
2
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 29,00
  • 15+ € 27,90
  • 50+ € 24,30
  • 100+ € 23,90

Voor zichtdichte privacyhagen is de laurier 'Rotundifolia' (prunus laurocerasus 'Rotundifolia') heel geschikt. Hij is wintergroen, waardoor hij het hele jaar door voor een gezellige kleur zorgt. Deze snelgroeiende haagplant moet regelmatig teruggesnoeid worden, zodat de vorm netjes blijft. Regelmatige snoeibeurten zorgen overigens ook voor een dichtere structuur van de plant. Ook rigoureuze terugsnoei kan deze lauriersoort goed verdragen en hij zal daarna weer sterk teruggroeien. De laurier 'Rotundifolia' is winterhard, gemakkelijk te verzorgen en kan overal in de tuin staan – zelfs in de schaduw. Deze laurier 'Rotundifolia' is 125-150 cm hoog en wordt geleverd in een pot.

Geniet het hele jaar van uw laurierhaag

Vindt u de meeste privacyhagen wat saai? Probeer dan de laurier 'Rotundifolia'! Deze wintergroene laurierkers kan maximaal 4 meter hoog worden. Samen met zijn compacte groeiwijze maakt dit hem ideaal om meer privacy in uw tuin te brengen. Maar de laurierkers heeft met zijn grote bladeren wel een wat meer natuurlijke groeiwijze dan de coniferen die meestal gebruikt worden om een tuin tegen inkijk af te schermen. Verder is de laurier 'Rotundifolia' een lust voor het oog. U kunt het hele jaar genieten van zijn frisgroene bladeren en de ongeëvenaarde glans die ze aan hun bovenzijde hebben.

Wat ook mooi is aan de laurier 'Rotundifolia' is dat het eigenlijk een hele makkelijke haagplant is. Hij stelt maar weinig eisen aan zijn omgeving en ook in onderhoud is de laurier 'Rotundifolia' uiterst gemakkelijk. Dat is misschien verrassend, omdat hij met 40 tot 50 centimeter per jaar erg snel groeit, maar met een jaarlijkse snoeibeurt blijft hij mooi in vorm. Het maakt niet uit waar uw laurierhaag in uw tuin komt te staan, als het maar op een plek is waar het water makkelijk wegloopt en niet te veel kalk in de grond zit.

De laurier 'Rotundifolia' is sterk en sierlijk

Haagplanten met een natuurlijke groeivorm zijn vaak perfect voor het platteland. Ze nemen doorgaans wat meer ruimte in dan planten die voor een wat strakkere haag gebruikt worden en dat past niet altijd in een relatief kleine stadstuin. Toch is de laurier 'Rotundifolia' vaak in de stad te zien en dat komt onder meer doordat deze sterke plant weinig moeite heeft met vervuilde luchten.

Ga bij het snoeien van uw laurierhaag voorzichtig te werk. Een grote heggenschaar lijkt handig, omdat daarmee een groot oppervlak te snoeien is, maar de kans is dan groot dat u door het prachtige blad van de laurier 'Rotundifolia' heen knipt. Kleiner snoeigereedschap, zoals een snoeischaar, is een betere keuze.

Toon meer Toon minder