Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Pot 150-175 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 54,20
Beschikbaar
De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') vormt mooie, wintergroene privacyhagen. Hij is zichtdicht, snelgroeiend en kan goed tegen snoei. Deze laurier 'Rotundifolia' is 150-175 cm hoog en wordt geleverd in een pot.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
150-175 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
2
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
5
  • 5+ € 54,20
  • 15+ € 46,90
  • 30+ € 43,70
  • 100+ € 41,40

Wilt u ook een zichtdichte privacyhaag in uw tuin? Dan is de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') ideaal. Als wintergroene, opgaand groeiende haagplant is hij ook in de winter een blikvanger in de tuin. Let erop dat u de laurier 'Rotundifolia' regelmatig snoeit, want hij groeit snel. Gelukkig verdraagt hij snoei ook goed en kunt u hem flink terugsnoeien. Hij kan goed tegen schaduw en kan dus ook onder andere planten groeien. Plant hem op een licht vochtige tuingrond. Deze laurier 'Rotundifolia' is 150-175 cm hoog en wordt geleverd in een pot.

De laurier 'Rotundifolia' als privacyhaag

Grotere lauriersoorten, zoals de laurier 'Rotundifolia' en de laurier 'Novita', worden vaak aangeplant als privacyhaag. Door hun grote bladeren zien veel tuiniers een laurierhaag als een wat uitbundiger alternatief voor de wintergroene haagplanten die normaal gesproken gebruikt worden om tegen inkijk te beschermen, zoals de leylandii of andere coniferen. Een groot voordeel aan de laurier 'Rotundifolia' is dat hij snel groeit en daarom niet lang nodig heeft om de juiste hoogte te bereiken om voor privacy te zorgen. Deze laurierplanten zijn bij levering zelfs al tussen de 1,50 en de 1,75 hoog, waardoor ze binnen een jaar tot boven ooghoogte gegroeid zijn. Zelfs na het snoeien.

Een snelle groei betekent meestal ook vaak snoeien, maar dat valt bij de laurier 'Rotundifolia' wel mee. Dat komt deels door zijn groeivorm. Tuiniers zien een laurierhaag doorgaans liever in een wat natuurlijker groeivorm en dan is een jaarlijkse snoeibeurt in het begin van het voorjaar voldoende. Heeft u liever een wat strakkere, meer formele laurierhaag? Snoei hem dan aan het einde van de zomer of het begin van de herfst nog een keer. Doe dit niet na september, want dan is de plant in winterrust. Het herstel van snoeiwonden zal dan aanmerkelijk meer tijd in beslag nemen.

Laurierkersen zijn makkelijke haagplanten

De laurier 'Rotundifolia' heeft veel eigenschappen die hem een ideale haagplant maken. Zijn groeisnelheid, zijn wintergroene karakter en zijn voorkomen horen daar allemaal bij, maar ook het feit dat laurierkersen makkelijke haagplanten zijn. Zolang de grond goed gedraineerd is, kunnen ze bijna overal groeien en zelfs periodes van aanhoudende droogte richten weinig schade aan uw laurierhaag aan. Uiteraard raden we voor het beste resultaat wel aan om voldoende water te geven. Houd hiervoor de aarde om uw laurierhaag goed in de gaten. Wordt de toplaag droog? Geef dan zo snel mogelijk water.

Toon meer Toon minder