Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Pot 175-200 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 63,20
Beschikbaar
De prachtige laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') kan decoratieve, zichtdichte privacyhagen vormen. Hij groeit snel en is wintergroen. Deze laurier 'Rotundifolia' is 175-200 cm hoog en wordt geleverd in een pot.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
175-200 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
1.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
5
  • 5+ € 63,20
  • 15+ € 60,00
  • 30+ € 56,40
  • 50+ € 54,50

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') groeit bijzonder snel en moet dus regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Deze robuuste, wintergroene haagplant bloeit ook na flinke terugsnoei snel weer op. Deze lauriersoort is nauw vertakt, winterhard en kan goed tegen schaduw. Voor een zichtdichte privacyhaag is de laurier 'Rotundifolia' dus ideaal. Plant hem op een licht vochtige, voedingsrijke bodem. Geef hem genoeg ruimte in de tuin om uit te groeien. Deze laurier 'Rotundifolia' is 175-200 cm hoog en wordt geleverd in een pot.

Snel een hoge laurierhaag in de tuin

Lang wachten voor uw laurierhaag de juiste hoogte bereikt om dienst te doen als privacyhaag is niet nodig. Met een groeisnelheid van 40 tot 50 centimeter per jaar zal de laurier 'Rotundifolia' snel boven de 1,80 meter zijn. Is het voor u van belang dat u zo snel mogelijk meer privacy in de tuin heeft? Dan kunt u ook al beginnen met hoge laurierplanten, zoals deze exemplaren van de laurier 'Rotundifolia' van 1,75 tot 2 meter hoog. Misschien is er wat snoeiwerk nodig nadat u klaar bent met uw laurierhaag planten, maar zelfs daarna heeft u een laurierhaag in de tuin staan die hoog genoeg is om tegen inkijk te beschermen.

Door zijn groeiwijze is de laurierkers een vrij unieke haagplantensoort. De meeste wintergroene haagplanten hebben een veel formeler voorkomen dan een laurierhaag. Een laurierhaag heeft geen kleine bladeren of naalden, maar langgerekte bladeren die fors van formaat zijn en een opvallende glans aan hun bovenzijde hebben. De takken van de laurier 'Rotundifolia' staan dicht op elkaar, waardoor een laurierhaag van dit type gegarandeerd zichtdicht is, maar de haag oogt wat speelser en natuurlijker dan de meeste privacyhagen. Ondanks hun snelle groei zijn laurierkersen redelijk onderhoudsarm. Snoeien is wel nodig om uw laurierhaag in vorm te houden, maar een à twee keer per jaar is voldoende.

De laurier 'Rotundifolia' kan veel aan

Het eenvoudige onderhoud is niet de enige reden waarom laurierkersen makkelijke haagplanten zijn. Aan hun omgeving stellen ze ook weinig eisen. De laurier 'Rotundifolia' groeit in de schaduw eigenlijk even goed als in de volle zon en van zijn bodem verlangt hij eigenlijk alleen een goede afwatering. Natte voeten zijn namelijk wel een risico voor de laurier 'Rotundifolia', omdat er dan wortelrot op kan treden. Verder kan de laurier 'Rotundifolia' veel aan; zelfs een vervuilde stedelijke omgeving of een periode waarin weinig regen valt.

Toon meer Toon minder