Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Pot 40-60 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 8,70
Beschikbaar
Een laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') kan prachtige, zichtdichte hagen vormen. Hij groeit snel, is wintergroen en verdraagt schaduw en vorst goed. Deze laurier 'Rotundifolia' is 40-60 cm hoog en wordt geleverd in een pot.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
40-60 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 8,70
  • 15+ € 7,80
  • 50+ € 7,10
  • 200+ € 6,20

Zichtdichte privacyhagen kunnen met de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') snel gerealiseerd worden. Deze snelgroeiende haagplant is namelijk bijzonder compact en wintergroen. Daarom zorgt deze haag ook in de winter voor een mooie kleur in de tuin. Geef de laurier 'Rotundifolia' veel ruimte, zodat hij goed groeien kan. Ook als onderbeplanting is hij geschikt, want hij kan goed tegen schaduw. Ook is deze lauriersoort gemakkelijk te verzorgen en past hij zich gemakkelijk aan. Snoei wel regelmatig. Deze laurier 'Rotundifolia' is 40-60 cm hoog en wordt geleverd in pot.

De laurier 'Rotundifolia' heeft veel voordelen

De laurier 'Rotundifolia' is een plant die voor veel tuiniers eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Hij is wintergroen, kan zich aan bijna iedere omgeving aanpassen en hij groeit snel, maar vraagt voor zijn groeisnelheid opvallend weinig onderhoud. Bovendien is hij door zijn compacte groeiwijze snel zichtdicht, waardoor het een ideale privacyhaag is zodra hij hoger dan zo’n 1,80 meter is. En dat lijkt misschien ver weg bij deze 40 à 60 centimeter hoge planten, maar binnen enkele jaren is uw laurierhaag daar hoog genoeg voor.

Zijn grote bladeren en brede groei lijken haaks te staan op het beeld dat veel mensen bij een privacyhaag hebben, maar dat maakt de laurier 'Rotundifolia' juist zo geliefd. De glans van het blad zorgt ervoor dat uw laurierhaag niet onopgemerkt blijft. Snoeien hoeft maar een keer per jaar, al kunt u tussen mei en september ook wat losse takken wegknippen als u vindt dat ze te ver uit uw laurierhaag steken. In de eerste jaren kunt u eventueel vaker snoeien om ervoor te zorgen dat de laurier 'Rotundifolia' dichter vertakt.

Een laurierhaag in pot planten

Haagplanten in pot zijn de enige haagplanten die u niet meteen na levering hoeft te planten. Zolang u de planten genoeg water geeft, kunt u ze in hun pot laten staan tot u ze plant. Haal de pot wel van de kluiten af voor u uw laurierhaag planten gaat, want anders kunnen de wortels zich niet verder ontwikkelen en blijft uw laurierhaag laag of treedt er uitval op. Doe dit voorzichtig, zodat u de wortels en de kluit niet beschadigt.

Verder is een laurierhaag in pot planten niet anders dan bij andere leverwijzen. U graaft een geul van zo’n 35 centimeter breed waar de hele kluit in kan en zet vervolgens de planten in deze geul. De uitgegraven aarde die u nog over heeft kunt u gebruiken om de planten vast te zetten.

Toon meer Toon minder