Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Pot 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 10,10
Beschikbaar
Zichtdichte hagen maakt u snel met de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'). Deze is namelijk snelgroeiend, vorstbestendig, wintergroen en robuust. Deze laurier 'Rotundifolia' is 60-80 cm hoog en wordt geleverd in een pot.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
60-80 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
4
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 10,10
  • 15+ € 9,00
  • 50+ € 8,20
  • 200+ € 7,70

Wilt u graag een compacte zichtdichte haag in uw tuin? Dan kunt u de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') gebruiken. Deze zorgt namelijk zelfs in de winter nog veel kleur in de tuin, omdat hij wintergroen en winterhard is. Plant de laurier 'Rotundifolia' op een licht vochtige tuingrond in de zon of in de schaduw. Deze snelgroeiende laurierkers kan in korte tijd een prachtige privacyhaag opleveren, die u tegen nieuwsgierige blikken beschermt. Jaarlijks snoeien is wel nodig, maar de laurier kan goed tegen snoei. Deze laurier 'Rotundifolia' is 60-80 cm hoog en wordt geleverd in een pot.

Snel een hoge, informele privacyhaag

Een privacyhaag kan veel minder formeel zijn dan een strak gesnoeide “groene tuinmuur”. Dat bewijst de laurier 'Rotundifolia'. Hij heeft namelijk veel van dezelfde voordelen die haagplanten met een formeler uiterlijk hebben: hij is wintergroen, vrij goed winterhard en heeft een compacte groeiwijze. Daarnaast heeft hij echter ook een bijzonder sierlijk blad, dat opvalt door zijn grote formaat en zijn glans. Een laurierhaag heeft hierdoor wat meer ruimte nodig in de breedte, maar wordt daarmee ook een ware blikvanger in uw tuin.

Deze laurierplanten hebben nog maar een bescheiden hoogte als ze bij u bezorgd worden, maar dat duurt niet lang. Jaarlijks wordt de laurier 'Rotundifolia' namelijk zo’n 40 tot 50 centimeter hoger, dus binnen enkele jaren heeft u de informele privacyhaag waar u naar op zoek bent. Anders dan bij veel andere snelgroeiende haagplanten gaat deze groeisnelheid echter niet gepaard met veel onderhoud. Ieder jaar een keer snoeien is voldoende, al kunt u de vertakking stimuleren door uw laurierhaag de eerste jaren wat vaker te snoeien.

Waar kan mijn laurier 'Rotundifolia' staan?

Niet alleen als het op onderhoud aankomt is de laurier 'Rotundifolia' makkelijk. Kijken we naar welke standplaats het meest geschikt is voor deze robuuste haagplant, dan heeft hij eigenlijk maar twee eisen: een goede afwatering en een kalkgehalte dat niet al te hoog is. Enigszins kalkhoudende grond is echter geen probleem. Een vervuilde stadslucht en arme grond ook niet, terwijl dat voor veel haagplanten moeilijke omstandigheden zijn. Uw nieuwe laurierhaag kan dus bijna overal staan, of dat nu in de zon of in de schaduw is.

Mocht het op de leverdag erg regenen of het planten niet uitkomen, dan kunt u de planten ook tijdelijk in hun pot laten staan. Blijf ze wel water geven tot u ze plant. Voor het planten moet de pot voorzichtig van de kluit af, zodat de wortels van de laurier 'Rotundifolia' verder kunnen groeien in uw tuingrond.

Toon meer Toon minder