Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Pot 80-100 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 19,30
Beschikbaar
Voor een privacyhaag is de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') ideaal. Hij is wintergroen, winterhard, gemakkelijk te verzorgen en snelgroeiend. Deze laurier 'Rotundifolia' is 80-100 cm hoog en wordt geleverd in een pot.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
80-100 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 19,30
  • 15+ € 17,90
  • 50+ € 16,70
  • 200+ € 14,70

Zoekt u een winterharde, robuuste, wintergroene en snelgroeiende haagplant? Dan is de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') bijzonder geschikt. Plant hem in de zon of in de schaduw, op een licht vochtige, voedingsrijke, goed gedraineerde tuingrond. Bovendien heeft hij de ruimte nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Deze lauriersoort vormt snel zichtdichte privacyhagen. Wel moet deze haagplant regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Ook een fikse terugsnoei kan de laurier 'Rotundifolia' goed verdragen. Deze laurier 'Rotundifolia' is 80-100 cm hoog en wordt geleverd in een pot.

De laurier 'Rotundifolia' als privacyhaag

Lang wachten tot uw laurierhaag hoog genoeg is om de privacy in uw tuin te vergroten is niet nodig. Grotere lauriersoorten, zoals de laurier 'Rotundifolia', groeien ieder jaar zo’n 40 tot 50 centimeter. Het duurt dus niet lang voor deze 80 tot 100 centimeter hoge laurierkersen een hoogte hebben waarmee ze als privacyhaag in te zetten zijn. Daarna doen zijn dichte takkenstelsel en zijn grote frisgroene bladeren de rest van het werk. Dat blad blijft namelijk het hele jaar aan de laurierhaag.

Snelgroeiende haagplanten moeten over het algemeen vaak gesnoeid worden, maar dat is bij de laurier 'Rotundifolia' niet het geval. Ieder jaar een keer is voldoende. Eventueel kunt u in de eerste jaren na aanplant wat extra snoeien, zodat uw laurierhaag dichter vertakt, maar dat hoeft niet per se. Vindt u dat er takken te ver uit uw laurierhaag steken? Als dit tussen mei en september is, kunt u de takken gewoon wegsnoeien. Een te grote laurierhaag is eenvoudig te verjongen door hem sterk terug te snoeien.

Laurier 'Rotundifolia' in pot

We leveren deze laurierplanten in pot bij u af. U kunt dan meteen beginnen met uw laurierhaag planten, maar anders dan bij haagplanten met kluit of blote wortels is dat geen must. U kunt ze in hun potten laten staan tot de omstandigheden zich ervoor lenen om uw laurierhaag te planten. Vergeet geen water te geven tot u ze in de grond zet, anders drogen de wortels alsnog uit. Voor het planten moet de pot van de wortels af, anders groeien de planten niet verder.

Door zijn uitstekende resistentie tegen vervuilde lucht komt de laurier 'Rotundifolia' in de stad even goed tot zijn recht als op het platteland. Geef de laurier 'Rotundifolia' wel de ruimte, want door zijn grote bladeren kan hij in de breedte redelijk veel plek innemen.

Toon meer Toon minder