Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Leivorm

Leibomen worden al eeuwenlang gebruikt als erfafscheiding, bijvoorbeeld bij boerderijen. De lindeboom is de soort die toen meestal voor dit doeleinde werd en wordt gebruikt, maar ook veel van de haagplanten die we in onze webshop verkopen kunnen als leibomen worden toegepast. Leibomen zijn er in verschillende soorten en maten. Graag helpen we u verder door u uitleg te geven over deze bijzondere manier om haagplanten te gebruiken. Hieronder leest u alles over Versgeleide leibomen in leivorm..

Filteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Versgeleide leibomen in leivorm verzorgen

Er bestaan twee soorten leibomen: voorgeleide en versgeleide leibomen. Voorgeleide leibomen zijn leibomen die hun uiteindelijk vorm al hebben bereikt op de kwekerij, het zijn eigenlijk kant-en-klare leibomen. Versgeleide leibomen hebben een duwtje in de goede richting gekregen, hebben wel de vorm van een leiboom maar zijn nog niet volgroeid. Deze versgeleide leibomen moeten in uw tuin verder groeien met behulp van uw basisverzorging. Denk hierbij aan eens in de zoveel tijd water geven als de grond te nat is en (bij de meeste soorten haagplanten althans) één keer per jaar flink snoeien.

De leivorm is de traditionele vorm waarin leibomen worden gesnoeid. Dit is een structuur waarbij de takken van de leiboom rechte, horizontale lijnen groeien. Om te zorgen dat de takken de juiste richting op gaan groeien worden ze vastgemaakt aan een bamboerek. Onze versgeleide leibomen worden uiteraard inclusief bamboerek naar u verzonden. Het enige wat u hoeft te doen is uw nieuwe versgeleide leibomen in de grond zetten en af en toe uitstekende scheuten wegknippen. Met een beetje moeite heeft u binnen de kortste keren een prachtige, zichtdichte haag! Leibomen in leivorm zijn een natuurlijk, milieuvriendelijk alternatief voor de schutting.

Versgeleide leibomen in leivorm online kopen

De versgeleide leibomen in leivorm die u in onze webshop kunt kopen zijn de volgende soorten: de platanus hispanica (leiplataan) en de tilia europaea ‘Pallida’, ook een lid van de lindefamilie. Dit zijn allebei soorten die snel groeien en een dichte haag vormen. De tilia europaea ‘Pallida’ kan in iedere soort bodem goed gedijen en is ook nog eens winterhard, wat betekent dat ze sterk genoeg is om temperaturen onder de nul te kunnen doorstaan. De platanus hispanica biedt dan wel weer meer bescherming tegen inkijk, omdat het blad van deze haagplant dichter op elkaar groeit.

Bestellen via de webshop van Haagplantenkopen.be kost u enkele minuten. Nooit meer hoeft u de deur uit om haagplanten aan te schaffen, nooit meer hoeft u zware planten naar huis te dragen. Wij doen al het zware werk voor u. Zodra u bij ons een bestelling heeft geplaatst, nemen we contact op met de kweker. We controleren iedere bestelling uitvoerig voordat deze de kwekerij verlaat en ook het transport wordt door ons nauwlettend in de gaten gehouden.