Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Leivorm

Leibomen, het woord is misschien niet wijd bekend bij mensen die weinig met tuinieren te maken hebben, maar als ze beschreven worden herkent iedereen ze meteen. Het zijn de bomen die mensen vaak om hun voortuin heen hebben staan, die plat en breed groeien langs een raster. leibomen in leivorm klinkt een beetje dubbel. De term ‘leivorm’ gebruiken we om leibomen aan te duiden waarvan de takken in een aantal smalle stroken boven elkaar groeien. Ze lijken een beetje op leibomen in schermvorm, maar hebben een meer open groeivorm.

Verschillende soorten leibomen

Leibomen in leivorm zijn de meest klassieke leibomen. Vandaar dat ze ook deze naam hebben gekregen. Anders opties wat betreft vorm zijn bijvoorbeeld de schermvorm, de dakvorm en de blokvorm. Met zulke namen behoeven ze natuurlijk weinig uitleg over hun uiterlijk. De leibomen in leivorm en schermvorm worden het meest gebruikt als tuinafscheiding of erfafscheiding. Deze bomen zijn plat en breed en zijn daarom zeer geschikt om een haag mee te vormen of mee te verhogen. De dakvorm wordt meer gebruikt als overkapping en de blokvorm wordt vaker solitair geplant.

Op deze pagina vindt u onze voorgeleide leibomen in leivorm. ‘Voorgeleid’ betekent dat ze op de kwekerij al uitgegroeid zijn tot volwassen bomen. In het geval van leibomen in leivorm betekent dat dus dat de takken al op de goede manier opzij zijn gegroeid zodat ze nette, horizontale rijen vormen. Het voordeel hiervan is dat het u een heleboel tijd en energie scheelt. Bij versgeleide bomen, die dus nog niet uitgegroeid zijn, moet u zelf de boom helemaal begeleiden en regelmatig snoeien. Voorgeleide leibomen zijn veel minder werk. Daar staat wel tegenover dat versgeleide leibomen goedkoper zijn dan voorgeleide en dat het planten van volwassen bomen natuurlijk zwaarder werk is dan het planten van versgeleide bomen.

Voorgeleide leibomen in leivorm online kopen

Voorgeleide leibomen in leivorm kunt u online kopen op Haagplantenkopen.be. Wij bieden leibomen aan in verschillende soorten, zoals malus ‘Evereste’, platanus hispanica en tilia europaea. Bekijk onze specifieke producten om meer te weten te komen over deze plantensoorten en om er een uit te kiezen die mooi zal staan in uw tuin. Onze leibomen kunt u gemakkelijk online bestellen, wat heel veel voordelen heeft.

Voorgeleide leibomen worden vaak gebruikt om een tuin snel te vullen met groen. Vooral in nieuwbouwwijken wordt dit veel gedaan. Mocht u nog op zoek zijn naar andere manieren om snel volgroeide planten in uw tuin te krijgen, kijk dan eens bij onze kant-en-klaarhagen. Dit zijn lagere of hogere hagen die ook al volledig uitgegroeid zijn en als elementen geplant kunnen worden. Met onze kant-en-klaarhagen is het mogelijk binnen een ochtend een haag van 30 meter te planten!