Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Ligusterhaag

Hoewel een ligusterhaag officieel geen wintergroene haag is, is de liguster toch een uitstekende plant voor een privacyhaag. De meeste winters zijn helemaal geen probleem voor deze sterke haagplant. Tijdens de gemiddelde Belgische winter blijven de bladeren van de liguster zelfs het hele seizoen groen. Ideaal om het hele jaar bescherming tegen inkijk te bieden. Bovendien groeit de liguster redelijk snel, waardoor je niet lang hoeft te wachten tot hij een hoogte bereikt waarmee hij als privacyhaag dienst kan doen. Wil je zeker zijn dat jouw ligusterhaag de hele winter lang groene blaadjes aan zijn takken heeft hangen? Bestel dan jouw ligusterhaag online in onze webshop. De kans dat de ligustersoorten in ons assortiment hun bladeren behouden is namelijk heel groot.

Semi-wintergroene ligusterhaag

Eigenlijk is de liguster een semi-wintergroene haagplant. Als het in de winter uitzonderlijk koud wordt, bestaat er namelijk de kans dat enkele bladeren verdorren en van de takken af vallen. Zulke koude winters komen hier niet heel vaak voor, maar als het toch een keer gebeurt, is dat geen reden voor paniek. In de lente groeien er gewoon weer nieuwe, groene bladeren aan de liguster. Woon je op een relatief koude locatie en wil je zeker weten dat jouw ligusterhaag groen blijft? Dan raden wij je aan om de wintergroene liguster ‘Atrovirens’ te bestellen. Deze sterke variant kan net wat beter tegen de winterkou dan de gewone liguster, de haagliguster of de opvallend mooi gekleurde bonte haagliguster. Toch zullen ook die soorten normaal gesproken het hele jaar voor privacy zorgen.

Ligusterhaag in de tuin

Ligusterhaag in de tuin

Een ligusterhaag snoeien is niet moeilijk, maar omdat de liguster ieder jaar zo’n 30 centimeter groeit, is het wel belangrijk om het goed bij te houden. Meestal kiezen mensen voor een formele ligusterhaag. In dat geval moet hij elk jaar twee keer gesnoeid worden. Daardoor weet niet iedereen dat de liguster in de zomer met charmante witte bloemen bloeit. Nadat de liguster is uitgebloeid, groeien er kleine, donkere bessen aan. Een informele ligusterhaag heeft dus ook flink wat sierwaarde. De meeste ligustersoorten komen van origine uit Oost-Azië, maar de gewone liguster is een inheemse haagplant. Deze ligustersoort is dus gewend aan de weersomstandigheden in het westen van Europa en daarom weet je dus zeker dat hij in jouw tuin gedijt.

Online ligusterhaag bestellen

Een ligusterhaag is een makkelijke haag. Zolang de grond waarop hij geplant wordt goed waterdoorlatend is, komt hij tot zijn recht. Een ligusterhaag planten kan bijna overal - zware, kalkrijke en arme grond zijn geen probleem voor deze sterke haagplant en zelfs door een vervuilde lucht laat hij zich niet tegenhouden. Voor een tuin in de grote stad is de liguster dus de ideale haagplant. Maar ook voor een tuin op het platteland, waar de liguster als een ware klassieker gezien wordt, is de liguster een geschikte plant.