Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Zwenkgras 'Elijah Blue'

Festuca glauca 'Elijah Blue'

Festuca glauca (Zwenkgras) behoort naast de Carex tot de familie met de meest voorkomende grassoorten. In totaal heeft dit type siergras meer dan 50 verschillende variëteiten. Het is een groenblijvende, kruidachtige, meerjarige siergrassoort. Het zwenkgras 'Elijah Blue' (Festuca glauca 'Elijah Blue') heeft een magische uitstraling, het siergras heeft een bijzonder fraaie blauwe kleur. In de winter heeft zwenkgras een groene kleur, maar gedurende de zomertijd verkleuren deze siergrassen naar een mooie blauwgrijze kleur. Het zwenkgras 'Elijah Blue' is winterhard. Zwenkgras groeit goed op een standplaats met veel zon of halfschaduw, met een rotsachtige grond. Dit siergras is uitermate geschikt voor uw rotstuin, als afbakening of als border. Maar zeker ook om een open ruimte in uw tuin mee te vullen. U kunt de Festuca glauca 'Elijah Blue' prachtig combineren met andere bodembedekkers.

Voordelen:

 • Makkelijk in verzorging
 • Gedijt ook op droge grond
 • Robuust
 • Groeit goed op arme grond

Nadelen:

 • Laagblijvend

Toon meer Toon minder
Vanaf € 7,30
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Langzame groeier Langzame groeier
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Giftig
Nee
Latijnse naam
Festuca glauca 'Elijah Blue'
Eigenschappen
Wintergroen, Weinig onderhoud, Langzame groeier, Bloeiende plant
Pot

Zwenkgras 'elijah blue' pot 20-25 cm

€ 7,30 Vanaf € 5,30

Zwenkgras 'elijah blue' pot 20-25 cm

€ 7,30 Vanaf € 5,30
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 7,30
 • 25+ € 6,20
 • 50+ € 5,60
 • 200+ € 5,30

Zwenkgras 'Elijah Blue' in de tuin

Deze wintergroene planten komen oorspronkelijk uit de Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk en Spanje. Dit is een van de siergrassen die meerjarig is en winterhard. Als je naar zwenkgras kijkt, valt op dat deze siergrassen er door hun compacte groeivorm uitzien als zachte donzige kussentjes. In de bloeitijd groeien er mooie lange halmen aan de Festuca glauca 'Elijah Blue'. Zwenkgras wordt tot 25 cm hoog. De bloemen in de vorm van halmen kunnen echter tot 40 cm hoog kunnen worden.

Festuca glauca 'Elijah Blue' is een bijzonder mooie bodembedekker. Zwenkgras is ideaal voor vlakbeplanting. Bovendien zijn deze kleine bossige en bolvormige siergrassen ideaal voor het aangeven van de grens van uw tuin. Zwenkgras kan bijvoorbeeld gebruikt worden in rotstuinen of als border bij vijverranden.

zwenkgas sfeerfoto

Decoratief terras en balkon

Het zwenkgras 'Elijah Blue' is zeer decoratief. Het siergras is uitermate geschikt om uw terras of balkon mee aan te kleden, door het in plantenbakken te planten. Bij Haagplanten.net verkopen we diverse soorten plantenbakken die uitermate geschikt zijn voor zwenkgras. Er zijn diverse stijlen beschikbaar zodat er altijd een plantenbak is die bij uw tuinontwerp past. Ook is zwenkgras 'Elijah Blue' heel mooi te combineren met andere grassoorten of planten met bontkleurige, gele bladeren. Dit geeft een mooie kleurschakering. U kunt op deze manier een speels accent aanbrengen op uw terras of in uw tuin. Zwenkgras is robuust en makkelijk in verzorging en onderhoud.

Verzorging Festuca glauca 'Elijah Blue'

Deze inheemse Europese grassen groeien goed op een rotsachtige bodem. Vanwege hun dunne opgerolde bladeren en uitgestrekte wortels is de Festuca glauca 'Elijah Blue' geschikt om in moeilijke omstandigheden te groeien. In droge omstandigheden neemt het verdampingsproces van het zwenkgras 'Elijah Blue' af, waardoor het minder snel uitdroogt. Hierdoor groeit het siergras makkelijk op een droge voedselarme grond. Een te natte ondergrond kunnen deze siergrassen niet verdragen. Ook hoeft u zwenkgras niet speciaal te bemesten.

De Festuca glauca 'Elijah Blue' heeft weinig verzorging nodig. Het is voldoende om 1 à 2 keer per jaar oude bladeren weg te halen. De planten bereiken een hoogte van ongeveer 20 cm. De aren groeien met de geelachtige bloemen op een zilveren steel. Deze bereiken uiteindelijk een hoogte van 40 centimeter.

Toon meer Toon minder