Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Zwenkgras 'elijah blue'

Festuca Glauca ‘Elijah Blue’

Festuca glauca, Zwenkgras, behoort naast de Carex bij de familie met de meest voorkomende grassoorten. In totaal zijn er meer dan 50 verschillende soorten. De Festuca behoort tot de grassenfamilie Poacea. Het is een groenblijvende, meerjarige siergrassoort. Bij Haagplantenkopen.be verkopen wij één soort zwenkgras: de Festuca Glauca 'Elijah Blue'. 

 

De Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ heeft een prachtig blauwe kleur en daardoor een magische uitstraling. Zwenkgras heeft in de winter een groene kleur, in de zomer krijgt het siergras een bijzonder mooie blauwgrijze kleur. De Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ is winterhard, het gras heeft geen extra bescherming in de winter nodig. Zwenkgras groeit goed op een standplaats met veel zon of halfschaduw, met een rotsachtige grond. Zwenkgras is uitermate geschikt voor een rotstuin, als afbakening of als border. Maar zeker ook om een open vlaktes in de tuin te vullen. U kunt de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ prachtig combineren met andere bodembedekkers.’

 

Voordeel:

Makkelijk in verzorging

droge grond

robuust

groeit goed op arme grond 

Nadeel:

laagblijvend

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Langzame groeier Langzame groeier
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Droog
Latijnse naam
Festuca Glauca ‘Elijah Blue’
Pot

Zwenkgras 'elijah blue' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20

Zwenkgras 'elijah blue' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,20
  • 25+ € 6,10
  • 50+ € 5,60
  • 200+ € 5,20

Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ in de tuin

Zwenkgras komt oorspronkelijk uit de Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk en Spanje. Het siergras is meerjarig en winterhard. U kunt dus het hele jaar genieten van deze prachtige plant. In de bloeitijd groeien er mooie lange halmen aan de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’. Zwenkgras wordt tot 25 cm hoog, waarvan de bloemen in de vorm van halmen tot 40 cm hoog kunnen worden.

Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ is bijzonder goed geschikt als aanvulling in uw tuin als bodembedekker. Zwenkgras is ideaal voor vlakbeplanting. Bovendien zijn deze kleine bossige en bolvormige siergrassen, in de vorm van kussentjes, ook ideaal te gebruiken voor het aangeven van een grens in uw tuin. Zwenkgras past goed in rotstuinen of als border bij vijvertuinen. 

 

Decoratief in uw tuin

De Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ is zeer decoratief. Naast het planten van zwenkgras in uw tuin is het siergras ook geschikt om uw terras of balkon mee aan te kleden, door ze in plantenbakken te planten. Bij Haagplantenkopen.be verkopen wij diverse soorten plantenbakken die uitermate geschikt zijn voor de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’. Er zijn diverse stijlen beschikbaar zodat er altijd een plantenbak is die bij uw stijl past. Ook is zwenkgras ‘Elijah Blue’ heel mooi te combineren met andere grassoorten of planten met bontkleurige, gele bladeren. Dit geeft een mooi kleurenspel in uw tuin. U kunt op deze manier een speels accent aanbrengen op uw terras of in uw tuin. Zwenkgras is robuust en makkelijk in verzorging en onderhoud.

 

zwenkgas sfeerfoto

Verzorging zwenkgras ‘Elijah Blue‘ 

Zwenkgras is makkelijk in het onderhoud en kan in moeilijke omstandigheden goed groeien. Deze inheemse Europese grassen groeien goed op een rotsachtige bodem. Vanwege hun dunne opgerolde bladeren en uitgestrekte wortels is de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ geschikt om in moeilijke omstandigheden te groeien. Doordat ze deze eigenschap hebben, neemt het verdampingsproces af, hierdoor drogen ze niet snel uit. Het betekent dat het siergras makkelijk groeit op een droge voedselarme grond. Een te natte ondergrond kunnen deze siergrassen niet verdragen, houdt hiermee rekening bij het planten van zwenkgras. Ook hoeft u zwenkgras niet speciaal te bemesten.

De Festuca Glauca ‘Elijah Bleu’ heeft weinig verzorging nodig, het is wel goed om 1/2 keer per jaar de oude bladeren weg te knippen of te plukken. Ze bereiken een hoogte van ongeveer 20 cm. De aren met geelachtige bloemen op een zilveren steel krijgen een hoogte van 40 centimeter.