Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Prachtriet 'Malepartus'

Miscanthus sinensis 'Malepartus'

Prachtriet 'Malepartus' (Miscanthus sinensis 'Malepartus') is hoog siergras dat bloeit in de late zomer en het begin van de herfst. Prachtriet bloeit met prachtige bruinrode pluimen die in de herfst verkleuren naar zilverrood. In de winter kleuren de pluimen zilverwit. De Miscanthus sinensis 'Malepartus' geeft het hele jaar een mooie sfeer in uw tuin. Prachtriet 'Malepartus' heeft een stevig groen blad en wordt ongeveer 150-200 cm hoog. Het siergras heeft de voorkeur voor een standplaats in de volle zon en kan geplaatst worden op alle bodemsoorten.

Toon meer Toon minder
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
Maximale hoogte in cm
150 - 200
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Latijnse naam
Miscanthus sinensis 'Malepartus'
Kant-en-klaarhagen
Beschikbaar
Kwaliteit
Kant-en-klaar Hagen
Aantal per strekkende meter
1
Minimale besteleenheid
3
Bekijk details
Beschikbaar
  • 3+ € 76,10
  • 6+ € 70,00
Toevoegen om te vergelijken

Prachtriet 'Malepartus' in de tuin

Miscanthus sinensis 'Malepartus' kunt u gebruiken voor verschillende toepassingen in uw tuin. Prachtriet kunt u solitair planten in uw border of in een plantenbak, maar ook als groepsbeplanting komt het siergras prachtig tot zijn recht. U kunt er zelfs voor kiezen om de Miscanthus sinensis 'Malepartus' te gebruiken als erfafscheiding. Met onze kant-en-klaar hagen van de Malepartus heeft u direct het gewenste effect in uw tuin. Kies voor een speelse indeling in uw tuin met een haag van siergras. 

Miscanthus_sinensis_malepartus

Verzorging en onderhoud prachtriet

Miscanthus sinensis 'Malepartus' is winterhard en wintergroen, u kunt dus het gehele jaar genieten van prachtriet in uw tuin. Prachtriet heeft weinig verzorging nodig. Hoewel het siergras winterhard is, is het raadzaam om bij strenge vorst de wortels te beschermen. In het vroege voorjaar kunt u prachtriet terugsnoeien tot ongeveer 10 cm. Het siergras loopt daarna weer snel uit met mooi fris blad. Als u de Miscanthus wil vermeerderen kunt u dit doen door de kluit in het voorjaar te scheuren. Dit kan met behulp van een spade. Plaats prachtriet op een zonnige plek in uw tuin. Het siergras is geschikt voor alle grondsoorten.