Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Japanse zegge

Japanse zegge (Latijnse naam: Carex oshimensis) is een laagblijvende, wintergroene siergrassoort. De Carex oshimensis wordt vaak gebruikt als een wintergroene bodembedekker. De Carex oshimensis behoort tot de Cyperaceae familie. Gedurende het hele jaar kunt u genieten van de Japanse zegge. Bij Haagplantenkopen.be bieden wij diverse soorten carex oshimensis aan. De Carex oshimensis ‘Everest'Carex oshimensis ‘Evergold’ en de Carex oshimensis ‘Evergreen’. Alle soorten hebben een prachtige kleur en unieke kenmerken. Kijk voor meer informatie over de verschllende soorten op de productpagina's. 

Carex oshimensis in de tuin

Japanse zegge staat prachtig in ieder type tuin. Het siergras heeft een hoge sierwaarde en kan goed dienen als lage erfafscheiding of het opvullen van kale plekken in de tuin. Ook kunt u het siergras in een plantenbak op uw balkon of terras plaatsen. Japanse zegge bloeit in het voorjaar van april tot en met juni, met wit tot bruine halmen, die weer bestaan uit fijne aren die zich aan het uiteinde bevinden van de halmen.

Onderhoud en standplaats Japanse zegge

Japanse zegge is wintergroen en winterhard. Zo kunt u het hele jaar genieten van het prachtige siergras. Carex oshimensis zorgt voor een hoge sierwaarde in uw tuin. Doordat het siergras wintergroen is kunt u heel het jaar door genieten van de prachtige kleuren van deze plant. De Carex oshimensis kan goed tegen koude temperaturen en heeft daardoor geen extra verzorging nodig in de winter. Alleen wanneer u het siergras in een plantenbak zet heeft deze extra verzorging nodig in de winter. Dit komt omdat de wortels dan kunnen bevriezen. U beschermt de wortels door de plantenbak in een vorstvrije omgeving te zetten.

Carex oshimensis kunt u plaatsen op een halfschaduwrijke of schaduwrijke standplaats. Voor een optimale groei van het siergras is het belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. De Japanse zegge houdt van een humusrijke grond.

Japanse zegge online kopen bij haagplantenkopen.be

Japanse zegge kunt u gemakkelijk online kopen bij Haagplantenkopen.be. U kiest welk type siergras het beste bij uw wensen past en vervolgens vult u het aan planten in of het aantal meter dat u wilt hebben. U kunt er bij de Carex oshimensis voor kiezen of u deze in een rij plant, als een soort erfafscheiding, in een groep of solitair. Het siergras komt beter tot zijn recht wanneer er meerdere bij elkaar worden geplant. 

Bent u benieuwd naar andere soorten haagplanten of siergrassen? Wij bieden een groot assortiment. Zo zit er altijd iets bij dat past bij uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan vingergraspijpenstrootje en prachtriet. Wanneer u de bestelling plaatst, begint bij ons pas het echte werk. Wij gaan snel voor u aan de slag om de bestelling in orde te maken en bij u thuis te leveren. Heeft u hier vragen? Neem dan direct contact op met een van onze plantspecialisten, zij helpen u graag verder.