Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Japanse zegge 'Everest'

Carex oshimensis ‘Everest'
De bladeren van de winterharde Carex oshimensis ‘Everest’, Nederlandse naam is Japanse zegge, zijn steviger dan bij de Carex oshimensis ‘Evergold’. De groeiwijze van het siergras is rechtopstaand. De wintergroene Carex oshimensis ‘Everest’ heeft een helderwitte bladrand en een donkergroene kleur in het midden van het blad. Door de diepgroene kleur en zijn helderwitte randen is het een echte blikvanger in uw tuin. Echter is de Carex oshimensis ‘Everest’ minder opvallend dan de ‘Evergold’. Japanse zegge ‘Everest’ bloeit in mei tot en met juni. De ‘Everest’ groeit met lichtbruine aren. De hoogte van het siergras is maximaal 40 cm hoog. Hierdoor is het een perfecte bodembedekker voor het opvullen van lege plekken in uw tuin.
Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw
Latijnse naam
Carex oshimensis ‘Everest'
Pot

Japanse zegge 'Everest' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20

Japanse zegge 'Everest' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,20
  • 25+ € 6,10
  • 50+ € 5,60
  • 200+ € 5,20
Toevoegen om te vergelijken

Standplaats en onderhoud Japanse zegge ‘Everest’

Plaats de Carex oshimensis ‘Everest’ niet in de volle zon, hier kan het siergras niet goed tegen. Plaats de ‘Everest’ liever op een schaduw/halfschaduwrijke standplaats. Als u Japanse zegge toch in de zon wilt plaatsen zorg er dan voor dat het zonlicht gefilterd is door andere bomen of struiken. Het siergras kan veel grondsoorten verdragen, maar doet het op een humusrijke grond erg goed. Zorg ervoor dat de grond waar de Carex ‘Everest’ in staat goed waterdoorlatend is, het siergras houdt niet van natte voeten. Mocht de grond erg droog zijn, geef de Japanse zegge dan regelmatig water.

 

Japanse zegge heeft weinig onderhoud nodig, in het voorjaar hoeft u alleen wat bladeren weg te knippen. Het kan zijn dat het blad wat bruin wordt in de winter. Door de bladeren in het begin van het voorjaar weg te halen groeit de ‘Everest’ weer fris uit.


Carex oshimensis ‘Everest’ in de tuin

Zoals bij alle Carex soorten heeft deze ook een hoge sierwaarde in uw tuin. Japanse zegge is perfect te gebruiken in uw border of als bodembedekker. Met de ‘Everest’ kunt u zelfs een lage erfafscheiding creëren in uw tuin. Maar ook kunt u het siergras gebruiken als vakbeplanting. Plant de Japanse zegge dan in grotere groepen voor een prachtig effect. Voor een moderne uitstraling op uw terras of balkon komen deze siergrassen heel mooi tot hun recht in een plantenbak. Bij Haagplantenkopen.be verkopen wij diverse soorten plantenbakken die allemaal uitermate geschikt zijn voor onze producten, waaronder de Carex ‘Everest’.