Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Japanse zegge Evergold

Carex Oshimensis ‘Evergold’

De Carex Oshimensis ‘Evergold’, Nederlandse naam is bontbladige zegge of Japanse zegge, is een van de mooiste wintergroene fijne soorten siergras. Dit komt door de prachtige kleuren die dit kleine plantje heeft. De naam ‘Evergold’ heeft de Japanse zegge verdient door zijn geelwitte kleur van het blad. De kleuren van het blad zijn precies het tegenovergestelde van de Japanse zegge ‘Everest’. Het middelste gedeelte van het grasachtige blad is wit tot geelwit en de bladranden zijn groen. Bontbladige zegge groeit als een pol in uw tuin, het siergras woekert niet. De bloei van de Carex Oshimensis ‘Evergold’ vindt plaats in de periode mei tot en met juni, met lichtbruine onopvallende aren. De bontbladige zegge is een echte blikvanger in uw tuin en haalt hiermee hoge sierwaarde in uw tuin. Het is een klein blijvend siergras en wordt ongeveer 20-30 cm hoog.

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Halfschaduw
Vochtigheid
Vochtig
Latijnse naam
Carex Oshimensis ‘Evergold’
Pot

Japanse zegge 'Evergold' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20

Japanse zegge 'Evergold' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,20
  • 25+ € 6,10
  • 50+ € 5,60
  • 200+ € 5,20
Toevoegen om te vergelijken

Onderhoud van de Carex ‘Evergold’

Onderhoud van de Carex ‘Evergold’

De Carex 'Evergold' is net als de meeste siergrassen gemakkelijk in het onderhoud. Het kan dat de stengels in de winter bruin worden. Deze kunt u dan in het voorjaar wegknippen of wegplukken. De bontbladige zegge loopt dan weer prachtig uit. Ook kunt u ervoor kiezen om aan het einde van de winter het siergras terug te snoeien tot de grond. Ook dan loopt de ‘Evergold’ weer prachtig uit in het voorjaar. Het siergras kan op diverse manieren geplant worden in uw tuin. Zo is de Carex ‘Evergold’ uitermate geschikt als bodembedekker voor het opvullen van lege plekken in uw tuin. Maar ook kunt u bontbladige zegge gebruiken als lage erfafscheiding, of plant ze in grote groepen voor een wauw-effect. Het siergras is zelfs geschikt voor een prachtige uitstraling op uw terras of balkon. Kies er dan voor om de ‘Evergold’ te planten in een plantenbak. Haagplanten.net beschikt over diverse soorten plantenbakken, zo kiest u er altijd een die past bij uw stijl.

Bontblade zegge standplaats 

Bontblade zegge standplaats

De bontbladige zegge is een wintergroene en winterharde siergras. De ‘Evergold’ blijft groen in de winter en kan goed tegen winterse omstandigheden. Carex oshimensis verdraagt een temperatuur tot -20 graden. Bontbladige zegge kunt u het beste plaatsen op een schaduwrijke of halfschaduwrijke plaats. Het blad van het siergras kan niet goed tegen de volle zon, zorg er daarom altijd voor dat het zonlicht gefilterd is door omliggende bomen of struiken. De Carex ‘Evergold’ houdt niet van een natte grond, let hier vooral op bij koude temperaturen.