Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Japanse zegge ‘Evergreen’

Carex oshimensis ‘Evergreen’

De Carex oshimensis ‘Evergreen’ heeft een effengroen blad. Dit in tegenstelling tot de andere Carex oshimensis soorten. Het is een wintergroene en winterharde siergras die erg geschikt is voor grensbeplanting. De Nederlandse naam van de Carex oshimensis is Japanse zegge. Wanneer deze winterharde siergrassen met 9 planten op een vierkante meter geplant worden, heeft u een prachtige bodembedekker staan. De groeiwijze is polvormend met lang overhangend blad. De bloeitijd is in het einde van het voorjaar van mei tot en met juni. Het siergras bloeit met een fijne aar in een mooie bronzen kleur. Het winterharde siergras is ook zeer geschikt voor aanplant in uw borders.

 

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Latijnse naam
Carex oshimensis ‘Evergreen’
Pot

Japanse zegge ‘Evergreen’ pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20

Japanse zegge ‘Evergreen’ pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,20
  • 25+ € 6,10
  • 50+ € 5,60
  • 200+ € 5,20
Toevoegen om te vergelijken

Standplaats en onderhoud Carex 'Evergreen'

Standplaats en onderhoud Carex 'Evergreen'

De Japanse zegge is, net als veel andere siergrassen, gemakkelijk in het onderhoud. U hoeft het siergras niet te snoeien, maar u kunt de bruine bladeren er in het begin van het voorjaar tussenuit knippen. De Carex ‘Evergreen’ loopt dan in het voorjaar weer prachtig uit. De Japanse zegge is ook niet veeleisend als het gaat om zijn standplaats. U kunt het siergras op verschillende manieren plaatsen, in de zon, halfschaduw en de schaduw. De Carex ‘Evergreen’ groeit het beste op een humusrijke en vochthoudende grond.

Japanse zegge in de tuin 

Japanse zegge in de tuin

Japanse zegge ‘Evergreen’ kan in verschillende tuinstijlen gebruikt worden. Zo wordt de Carex ‘Evergreen’ gebruikt als bodembedekkers om kale plekken in de tuin op te vullen of kunt u het gebruiken als een lage haag. Het siergras wordt maximaal 40 cm hoog en kan dus goed onder bomen of haagplanten geplaatst worden. Als u opzoek bent naar een lage erfafscheiding of een verdeling in de tuin kunt u Japanse zegge in een rij planten. U creëert dan een speelse, lage tuinafscheiding. Ook in groepen komt de Carex ‘Evergreen’ prachtig tot zijn recht.