Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Leliegras

Leliegras (Latijnse naam Liriope muscari) is een lage, laatbloeiende borderplant, die ook als bodembedekker geplant kan worden. Leliegras kan op een zonnige en een lichte schaduwplaats geplant worden. Leliegras wordt ongeveer 30 cm hoog. Het siergras bloeit met mooie bloemen in opstaande aren, in de zomer tot het najaar. De kleur van de bloemen is afhankelijk van het type. Bij Haagplantenkopen.be bieden wij twee soorten leliegrassen aan, Ingwersen en Monroe white. Leliegras ‘Ingwersen’ heeft lichtpaarse bloemen. Leliegras ‘Monroe White’ heeft prachtige witte bloemen. Beide soorten leliegras worden tot ongeveer 30 cm hoog. Kijk voor meer informatie over de verschillende soorten op de productpagina’s. Liriope muscari zijn geschikt voor verschillende tuinen. Ook in vlak beplanting, randbeplanting of in een bloembak op uw terras of balkon komt de Liriope muscari mooi tot zijn recht.

Voordeel

  • weinig onderhoud
  • winterhard
  • gebruik als beplanting in bloembakken, vlakbeplanting
  • wintergroen
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Onderhoud en standplaats leliegras

Leliegras is wintergroen, dat betekent dat het siergras het hele jaar groen blijft. Daarnaast is het siergras winterhard, maar bij strenge of late vorst moet u het siergras beschermen om bevriezing te voorkomen. U kunt het siergras dan eventueel beschermen tegen de vorst. Liriope muscari is een siergras met weinig onderhoud. Het siergras groeit goed op bijna elke grondsoort. Leliegras houdt van zon, maar niet te veel. Dus zorg dat u leliegras op een plek plant waar ook regelmatig schaduw is.

Het blad van leliegras kan verkleuren in de winterperiode. U kunt de Liriope muscari snoeien in het voorjaar, het siergras krijgt dan weer mooie, frisse bladeren. In maart kunt u de bladeren afknippen tot ongeveer 5 cm boven de grond. Ook wanneer u de plant niet snoeit krijgt leliegras nieuwe bladeren in april en nieuwe bloemaren in augustus.

Liriope muscari in de tuin

De Liriope muscari vormt mooie pollen, die mooi tot hun recht komen in een gemengde border of door ze in grote groepen te planten. Leliegras is een prachtige, laagblijvende plant waar u het gehele jaar van kunt genieten. Leliegras bloeit pas laat, in de nazomer en vroege herfst, hierdoor kunt u nog laat in het jaar genieten van de prachtige blauw/violetkleurige of witte bloemen. Wanneer sommige planten zich al klaarmaken voor de winterrust geniet u nog volop van Liriope muscari in uw tuin.