Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Pijpenstrootje

Molinia Caerulea, ook wel bekend als Pijpenstrootje, is een siergras met donkerbruine bloeiwijze en rechtopstaande aren. De Molinia Cearulea heeft een smal, licht afhangend blad. Haagplantenkopen.be biedt verschillende soorten pijpenstrootjes aan, 'Edith Dudszus', ‘Heidebraut’ en ‘Moorhexe’. De verschillende soorten hebben ieder hun eigen prachtige kleur en uitstraling. Zo is bijvoorbeeld het blad van de Molinia Cearulea 'Edith Dudszus' grijsgroen en verkleurd het blad in de herfst naar een goudgele kleur. Het blad van de Molinia cearulea ‘Moorhexe’ is smal en heeft een frisgroen kleurig blad. Kijk voor meer informatie op de productpagina’s.

Voordelen

  • Woekert niet
  • Groeit snel
  • Winterhard
  • Rechtopstaande groei

Nadelen

  • niet wintergroen

Verzorging Molinia caerulea

Verzorging Pijpenstrootje

Het siergras groeit op alle bodemsoorten, echter groeit het pijpenstrootje het beste op een licht zure bodem en een droge tot waterhoudende bodem in de volle zon of in halfschaduw. In de vrije natuur verdraagt het siergras ook drassige grond, waar de structuur van de bodem snel veranderd.

 Molinia caerulea winterhard

Winterhard maar niet wintergroen

De Molinia caerulea is winterhard, maar niet wintergroen. De bladeren van het siergras vallen in het winter af of verkleuren. Wanneer u het pijpenstrootje in het voorjaar goed terugsnoeit tot ongeveer 15 cm boven de grond, dan zal het weer opnieuw uitlopen tot een prachtig siergras. Ondanks zijn bladverlies behoudt deze siergras zijn kleurenpracht in de winter. De Molinia caerulea soorten die wij aanbieden worden tussen de 60 en 120 cm hoog, afhankelijk van het soort.

Molinia caerulea vlakbeplanting

Vlakbeplanting in de tuin

De Molinia caerulea kan op diverse manieren geplant worden. Zo is het siergras ideaal voor vlakbeplanting, echter ook solitair komt het pijpenstrootje heel mooi tot zijn recht. Wanneer u het siergras met meerdere planten bij elkaar plant, is het pijpenstrootje geschikt voor een laag haagje of voor een tuinafscheiding tot 120 cm.