Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Pijpenstrootje ‘Edith dudszus'

Molinia caerulea ‘Edith dudszus'

Molinia caerulea ‘Edith dudszus’, is een laag blijvend siergras met smalle groenkleurige bladeren en met rechtopstaande stengels, die met groenbruine kleuren bloeit. De Nederlandse naam van de Molinia caerulea ‘Edith dudszus’ is Pijpenstrootje. Pijpenstrootje ‘Edith Dudszus’ bloeit van juli tot oktober. De aren van het siergras worden ongeveer 80 tot 90 cm hoog. De smalle bladeren zijn grijsgroen van kleur. Naar de herfst toe verkleuren de aren naar een goudgele kleur.

 

Voordelen

Woekert niet

Groeit snel

Winterhard

Rechtopstaande groei

 

Nadelen

niet wintergroen

 

Toon meer Toon minder
  • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
50 - 100
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Normaal
Latijnse naam
Molinia caerulea ‘Edith dudszus'
Pot
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,20
  • 25+ € 6,20
  • 50+ € 5,60
  • 200+ € 5,20

Verzorging

Het siergras groeit naar genoeg op alle bodemsoorten, echter groeit het Pijpenstrootje ‘Edith Dudzus’ het beste op een licht zure bodem en een droge tot waterhoudende bodem in de volle zon of in halfschaduw. In de vrije natuur verdraagt de Molineia caerulea ‘Edith Dudzus’ ook drassige grond.

 

Winterhard

Molinia cearulea ‘Edith Dudszus’ is een winterhard siergras. Dit type siergras verliest zijn blad in de winter, de Molinia caerulea ‘Edith Dudszus’ is dus niet wintergroen. Wanneer u het siergras in het voorjaar goed terugsnoeit tot ongeveer 15 cm boven de grond, dan zal het Pijpenstrootje weer opnieuw uitlopen tot een prachtige plant met een hoogte van ongeveer 80 tot 90 cm. Ondanks zijn bladverlies behoudt deze siergras zijn kleurenpracht in de winter.

 

Vlakbeplanting

De Molinia caerulea ‘Editht Dudszus’ is in uw tuin ideaal voor vlakbeplanting, echter ook solitair komt het Pijpenstrootje ‘Edith Dudzus’ heel mooi tot zijn recht. Wanneer u het siergras met meerdere planten bij elkaar plant, is het Pijpenstrootje geschikt voor een laag haagje of voor een afscheiding die niet hoger wordt dan 1 meter.