Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Pijpenstrootje-Heidebraut

Molinia cearulea ‘Heidebraut’

Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ (Latijnse naam: molinia cearulea ‘Heidebraut’) heeft prachtige rechtopstaande aren in een gele kleur. De aren van de de Molinia cearulea ‘Heidebraut’ verkleuren in de herfst naar een goudgele tot oranje kleur. Dit geeft een mooie kleurenpracht in uw tuin. Het Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ heeft een smal blad met een frisgroene tot lichtbruine kleur. Van deze kleurenpracht geniet u van mei tot september. De aren van de Heidebraut kunnen hoog worden. De rechtopstaande aren bereiken een hoogte van 120cm. De hoogte van de polvorm van deze Molinia cearulea ‘Heidebraut’ is 30 cm.

Toon meer Toon minder
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
100 - 150
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Normaal
Latijnse naam
Molinia cearulea ‘Heidebraut’
Pot

Pijpenstrootje 'Heidebraut' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20

Pijpenstrootje 'Heidebraut' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,20
  • 25+ € 6,20
  • 50+ € 5,60
  • 200+ € 5,20
Toevoegen om te vergelijken

Verzorging Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ 

Het Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ groeit het beste op een licht zure bodem in de volle zon of halfschaduw. Maar ook op een droge tot waterhoudende bodem groeit het pijpenstrootje. In de vrije natuur groeit de Molinia cearulea ‘Heidebraut’ op een drassige bodem. Het siergras is ook te gebruiken als haagplant. Het pijpenstrootje heeft niet veel verzorging nodig. De enige verzorging die het Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ vraagt is in begin maart de uitgebloeide aren en verdorde bladeren weg knippen, tot 15 cm boven de grond. 

Molinia cearulea in de winter

De Molinia cearulea ‘Heidebraut’ is winterhard, maar niet helemaal wintergroen. Het siergras geeft nog wat kleur op een winterdag door de uitgebloeide aren en verdorde bladeren. Dit geeft een mooie kleurenpracht op een winterdag. Het siergras, dat ook geschikt is als haagplant, is winterhard maar niet wintergroen. Wanneer u het Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ in het voorjaar goed terugsnoeit tot ongeveer 15 cm boven de grond, ontwikkeld deze siergras zich opnieuw in de loop van het voorjaar tot een prachtig siergras. 

Vlakbeplanting

Wanneer u meerdere Molinia caerulea ‘Heidebraut’ bij elkaar plant, als vlakbeplanting geeft dit uw tuin een mooie strakke moderne uitstraling. Als u het Pijpenstrootje ‘Heidebraut' solitair plant, bijvoorbeeld in uw border tussen de andere beplanting, komt deze siergras ook heel mooi tot zijn recht. Maar zeker als haagplant is deze siergras zeer geschikt voor een lage haag die niet hoger wordt dan 120 cm.