Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Bont struisriet

Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’

Bont struisriet (Latijnse naam: Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’) is een prachtige hoge siergrassoort. Struisriet heeft een compacte en recht opgaande groeiwijze. Het heeft smalle groene bladeren, met een witte bladrand. Het siergras heeft hierdoor een hoge decoratieve sierwaarde in uw tuin. De Calamagrostis ‘Overdam’ bloeit in de zomer, van eind juni tot augustus, met mooie paarsbruine aren. De aren verkleuren in de herfst tot een gouden kleur. Bont struisriet bereikt een hoogte van 100-160 centimeter als volwassen plant. De Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’ is bij ons beschikbaar als kant-en-klaar haag. Met een kant-en-klaar haag heeft u direct het gewenste resultaat in uw tuin.

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Compacte groei Compacte groei
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
Maximale hoogte in cm
100 - 150
Standplaats
Volle zon
Latijnse naam
Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’
Kant-en-klaarhagen
Beschikbaar
Kwaliteit
Kant-en-klaar Hagen
Aantal per strekkende meter
1
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
3
Bekijk details
Beschikbaar
  • 3+ € 76,10
  • 6+ € 70,00
Toevoegen om te vergelijken

Onderhoud bont struisriet

Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’ is goed winterhard maar niet wintergroen. Bont struisriet kan zijn blad verliezen in de winter. In de winterperiode kunt u het struisriet eventueel beschermen tegen regen- en sneeuwval. Bont struisriet houdt van de zon, dus plaats het siergras op een zonnige plaats in uw tuin. Houdt er wel rekening mee dat het siergras in de zomer niet uitdroogt door hem voldoende water te geven. In het vroege voorjaar kunt u Calamagrostis ‘Overdam’ snoeien. U kunt het dorre blad en de uitgebloeide stengels eruit knippen. Wacht er niet te lang mee want bont struisriet loopt vroeg uit.

Calamagrostis_acu_Overdam_sfeer

Siergras als haagplant

U kunt bont struisriet op verschillende manieren toepassen in uw tuin. Zoals het plaatsen in een border als groep of solitair. Daarnaast kunt u siergras ook prachtig plaatsen in een plantenbak op uw terras of balkon. Maar ook als haag kan de Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’ gebruikt worden in uw tuin. Siergras zorgt voor een speelse tuinafscheiding in een informele tuin. Door te kiezen voor onze kant-en-klaar hagen krijgt u direct het gewenste resultaat in uw tuin.