Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Zegge 'Irish Green‘

Carex morrowii ‘Irish Green’

De Carex morrowii ‘Irish Green’ is een wintergroene, laagblijvende siergras. Het blad heeft een effen frisgroene kleur. De Carex morrowii wordt ook wel zegge genoemd. Zegge bloeit in het voorjaar van april tot en met juni met bruine onopvallende aren. Het siergras is erg gemakkelijk in onderhoud. U moet enkel de eventuele bruine sprieten eruit knippen. Zegge groeit goed op een normale bodem. De maximale hoogte van de Carex morrowii ‘Irish Green’ is tussen de 40-50 cm. Dit type siergras is perfect te gebruiken als bodembedekker of voor een border in strakke vorm. Ook zijn ze voor vlakbeplanting geschikt.

 

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Normaal
Latijnse naam
Carex morrowii ‘Irish Green’
Pot

Zegge 'Irish Green‘ pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20

Zegge 'Irish Green‘ pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,20
  • 25+ € 6,10
  • 50+ € 5,60
  • 200+ € 5,20
Toevoegen om te vergelijken

Zegge ‘Irish Green’ in de tuin

Zegge ‘Irish Green’ in de tuin

De Carex morrowii ‘Irish Green’ is geschikt als bodembedekker in uw tuin voor het opvullen van lege plekken in uw tuin. Het is een laag siergras dat onkruid onderdrukt, zo heeft u minder last van onkruid in uw tuin. Het kan gemakkelijk geplant worden onder bomen of heesters. Zegge groeit goed op verschillende standplaatsen, zowel halfschaduw, schaduw als op een zonnige plaats. Het siergras groeit het beste op een grond die licht vochtig is, maar zorg ervoor dat de grond wel waterdoorlatend is. De wortels van de Carex morrowii kan niet tegen natte voeten.

 

De Carex morrowii ‘Irish Green’ is een makkelijke plant om in uw tuin te hebben, het siergras heeft nauwelijks onderhoud nodig. U kunt in het voorjaar de lelijk geworden bladeren en makkelijk tussenuit knippen of plukken. Wanneer de plant te vol wordt kunt u deze gemakkelijk uitdunnen. Ook is het mogelijk om de Carex morrowii ‘Irish Green’ te vermeerderen. Ook kunt u ervoor kiezen om het siergras in het voorjaar tot 10 cm terug te snoeien. Het siergras zal dan weer nieuwe frisse bladeren krijgen.