Pot

 1. Zwarte Slangenbaard (20-25 cm)
  Vanaf € 7,60
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 10,50
  25+
  € 8,80
  50+
  € 8,10
  200+
  € 7,60

  Directe levering

Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ in de tuin

Zwarte Slangenbaard is een mooie toevoeging in uw tuin. De donkere kleur van het siergras contrasteert mooi met andere kleuren in uw tuin. Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ kunt u past in verschillende tuinontwerpen. Zo past de Zwarte Slangenbaard goed in een moderne tuin door een lage, strakke erfafscheiding te maken. Ook kan zwart gras goed geplaatst worden in onze plantenbakken. Zo creëert u een mooie sfeer op uw terras of balkon. Maar ook in een landelijke tuin komt de Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ goed tot zijn recht. U kunt het siergras combineren met andere lage siergrassen om extra kleur aan te brengen in uw tuin.

zwart gras sfeerfoto

Onderhoud en standplaats van de Zwarte slangenbaard

De Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ kunt u het beste op een zonnige of schaduwrijke plaats planten. De plant vormt vlezige wortelstokken waaruit zich nieuwe planten ontwikkelen. Zorg ervoor dat u het siergras plant op een waterdoorlatende vochtige bodemsoorten. De Zwarte Slangenbaard is een wintergroene bodembedekker. De Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ is zeer decoratief in een plantenbak op bijvoorbeeld uw terras of balkon. Haagplantenkopen.be biedt verschillende soorten plantenbakken aan. 

Om de Zwarte Slangenbaard fris in model te houden, is het eenmaal in het jaar nodig om oude beschadigde bladeren weg te halen. Dit kunt u het beste na de winterperiode doen, halverwege maart. U knipt het siergras tot ongeveer 5 cm boven de grond af. Na deze handeling loopt het siergras weer fris uit en kunt u genieten van de nieuwe bladeren .