Pot

 1. Zwenkgras ‘Elijah Blue’ (20-25 cm)
  Vanaf € 5,30
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 7,20
  25+
  € 6,10
  50+
  € 5,60
  200+
  € 5,30

  Directe levering

Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ in de tuin

Zwenkgras komt oorspronkelijk uit de Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk en Spanje. Het siergras is meerjarig en winterhard. U kunt dus het hele jaar genieten van deze prachtige plant. In de bloeitijd groeien er mooie lange halmen aan de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’. Zwenkgras wordt tot 25 cm hoog, waarvan de bloemen in de vorm van halmen tot 40 cm hoog kunnen worden.

Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ is bijzonder goed geschikt als aanvulling in uw tuin als bodembedekker. Zwenkgras is ideaal voor vlakbeplanting. Bovendien zijn deze kleine bossige en bolvormige siergrassen, in de vorm van kussentjes, ook ideaal te gebruiken voor het aangeven van een grens in uw tuin. Zwenkgras past goed in rotstuinen of als border bij vijvertuinen. 

 zwenkgas sfeerfoto

Decoratief in uw tuin

De Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ is zeer decoratief. Naast het planten van zwenkgras in uw tuin is het siergras ook geschikt om uw terras of balkon mee aan te kleden, door ze in plantenbakken te planten. Bij Haagplantenkopen.be verkopen wij diverse soorten plantenbakken die uitermate geschikt zijn voor de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’. Er zijn diverse stijlen beschikbaar zodat er altijd een plantenbak is die bij uw stijl past. Ook is zwenkgras ‘Elijah Blue’ heel mooi te combineren met andere grassoorten of planten met bontkleurige, gele bladeren. Dit geeft een mooi kleurenspel in uw tuin. U kunt op deze manier een speels accent aanbrengen op uw terras of in uw tuin. Zwenkgras is robuust en makkelijk in verzorging en onderhoud.

Verzorging zwenkgras ‘Elijah Blue‘ 

Zwenkgras is makkelijk in het onderhoud en kan in moeilijke omstandigheden goed groeien. Deze inheemse Europese grassen groeien goed op een rotsachtige bodem. Vanwege hun dunne opgerolde bladeren en uitgestrekte wortels is de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ geschikt om in moeilijke omstandigheden te groeien. Doordat ze deze eigenschap hebben, neemt het verdampingsproces af, hierdoor drogen ze niet snel uit. Het betekent dat het siergras makkelijk groeit op een droge voedselarme grond. Een te natte ondergrond kunnen deze siergrassen niet verdragen, houdt hiermee rekening bij het planten van zwenkgras. Ook hoeft u zwenkgras niet speciaal te bemesten.

De Festuca Glauca ‘Elijah Bleu’ heeft weinig verzorging nodig, het is wel goed om 1/2 keer per jaar de oude bladeren weg te knippen of te plukken. Ze bereiken een hoogte van ongeveer 20 cm. De aren met geelachtige bloemen op een zilveren steel krijgen een hoogte van 40 centimeter.