Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Struisriet 'Karl Foerster'

Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster'

Struisriet 'Karl Foerster' (Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster') is een populaire hoge siergrassoort. Dit type siergras groeit snel en is niet veeleisend. Het siergras heeft een smalle rechtopstaande groeiwijze met stevige, smalle bladeren. De rechtopstaande groei van de Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' kan een hoogte van meer dan een meter bereiken. Met de Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' kunt u het hele jaar genieten van uw tuin, omdat de stengels van het siergras in de winter blijven staan. Met hun lange rechtopstaande stengels kunnen ze creatief worden geplaatst en worden ze niet over het hoofd gezien in uw tuinontwerp. Deze grassen worden in wintermaanden gesnoeid geleverd in een hoogte van 10-15 cm.

Toon meer Toon minder
Vanaf € 7,40
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
Maximale hoogte in cm
150 - 200
Standplaats
Volle zon
Giftig
Nee
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster'
Eigenschappen
Bladverliezend, Zeer winterhard, Bloeiende plant, Groeit opgaand
Pot

Struisriet 'Karl Foerster' pot 30-40 cm

€ 7,40 Vanaf € 5,40

Struisriet 'Karl Foerster' pot 30-40 cm

€ 7,40 Vanaf € 5,40
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,40
  • 25+ € 6,30
  • 50+ € 5,70
  • 200+ € 5,40
Toevoegen om te vergelijken

Onderhoud struisriet

Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' is winterhard en wintergroen. Struisriet kan een temperatuur van tot ongeveer -25 graden verdragen. Tijdens de winterperiode kunt u het struisriet eventueel beschermen tegen regen- en sneeuwval. Let er in de zomer op dat de Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' niet uitdroogt. Geef hem dus voldoende water als het langere tijd niet regent. In het voorjaar kunt u struisriet afknippen tot ongeveer 10 cm boven de grond. Zorg er daarnaast voor dat u de dode stelen eruit haalt. Het siergras zal dan weer prachtig uitlopen.

Struisriet 'Karl Foerster'

Standplaats 'Karl Foerster'

Struisriet groeit op alle grondsoorten en kan zowel in de volle zon als in de schaduw geplaatst worden. Toch heeft de 'Karl Foerster' een voorkeur voor een plek in de zon. Let erop dat de stengels kunnen gaan hangen wanneer het siergras te weinig zonlicht vangt. De Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' bloeit in de zomer en krijgt dan een prachtig zilver roze kleur. Na de bloei kleurt het gras strogeel. De maximale hoogte van struisriet is 150 cm.

Toon meer Toon minder