Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Zegge 'Ice Dance'

Carex morrowii ‘Ice Dance’

De Carex morrowii ‘Ice Dance’ is een siergras met een meerkleurig blad. De rand van het blad is geelkleuring en de binnenkant heeft een mooie frisgroene kleur. De Carex morrowii ‘Ice Dance’ wordt ook wel witbonte zegge genoemd. De kleuren van het siergras zorgen voor een prachtige sfeer in uw tuin. De Carex morowii 'Ice Dance' bloeit in de vorm van mooie gele aren. Witbonte zegge bloeit in het voorjaar van april tot en met mei. Het groenblijvende blad van het siergras is winterhard en bereikt een hoogte van ongeveer 40 cm. De Carex morrowii ‘Ice Dance’ komt zeer mooi tot zijn recht in uw border. De Carex morrowii ‘Ice Dance’ komt helemaal mooi tot uiting wanneer u deze soort in een groepje van minimaal 5 planten bij elkaar plant.

Toon meer Toon minder
  • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Droog
Groei per jaar in cm
30 - 60
Latijnse naam
Carex morrowii ‘Ice Dance’
Pot

Zegge ‘Ice Dance’ pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20

Zegge ‘Ice Dance’ pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,20
  • 25+ € 6,10
  • 50+ € 5,60
  • 200+ € 5,20
Toevoegen om te vergelijken

Witbonte zegge in de tuin

Carex morrowii 'Ice Dance'kan zeer goed als bodembedekker gebruikt worden, op kale plekken in uw tuin ofonder grotere struiken of bomen. Witbonte zegge groeit goed op verschillendestandplaatsen, zowel halfschaduw, schaduw als op een zonnige plaats. Het isbelangrijk dat zegge in een licht vochtige grond staat, maar toch ook op eenwaterdoorlatende grond doet deze plant het goed. De wortels van het siergras mogennamelijk niet in het water blijven staan. De witbonte zegge moet inkalkhoudende en humusrijke grond geplant worden.

 

De Carex morrowii ‘IceDance’ is makkelijk in onderhoud. U kunt de lelijke bladeren er na de wintergemakkelijk tussenuit halen. U kunt er daarnaast voor kiezen om het siergras ishet voorjaar en in de zomer uit te dunnen. Wanneer het siergras te groot isgeworden kunt u deze gemakkelijk vermeerderen.