Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Klimop

Haagplantenkopen.be is een webshop voor haagplanten – daarbij denken de meesten van u ongetwijfeld aan heesters zoals de taxus, die wij dan ook zeker verkopen, maar ook de klimop kan een haagplant zijn. Het gaat dan om klimop die langs een afspanning of een draad wordt geleid en zo groeit alsof hij inderdaad een haagplant is, zeer mooi en een brenger van beschutting.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Klimop – onze informatie

Klimop

Klimop in de natuur

De klimop komt in heel wat delen van de wereld voor, waaronder in het overgrote deel van Europa; enkel in echt noordelijke streken is het de klimop te koud. In de natuur groeit deze klimplant om boomstammen heen, maar bijvoorbeeld ook tegen rotsen. Zo is hij ook in de Belgische natuur wel aan te treffen. Toch wordt deze plant vooral geassocieerd met muren en oude gebouwen.

Door zijn natuurlijke groei tegen wanden en stammen op, is de klimop al vroeg beginnen voorkomen in de directe omgeving van mensen. Daarmee is de klimop één van ons oudste cultuurplanten. De grens tussen natuur en cultuur is zo bezien niet helder: de klimop zocht óns op, wij niet hém, maar omdat de klimop op gebouwen groeide zijn we hem als cultuurplant gaan beschouwen. Voor de Grieken had de plant zelfs grote symbolische waarde.

Klimop in België

Klimop in België

In België komt de klimop als gezegd van nature voor en ook hier is de plant een gekende gast op openbare muren en op gebouwen, bijvoorbeeld als die leeg staan. Dikwijls is de klimop gewenst en laat de eigenaar van de woning de plant gewoon groeien. Een dichte muur, bijvoorbeeld aan de zijkant van een huis, ziet er met klimop toch goed uit. Maar in die gevallen is de klimop nog geen haagplant.

Als groenblijvende haagplant is de klimop in België nog niet algemeen, we merken bij Haagplantenkopen.be ook wel dat veel van onze klanten de klimop nog niet als zodanig herkennen. Wij zien dat natuurlijk graag veranderen, want de klimop kan echt een zeer mooie haag zijn, geleid over draden of over een raamwerk; de kleuren van de bladeren zijn zeer aantrekkelijk en ze zullen uw tuin extra uitstraling verlenen.

Klimop kopen

Klimop kopen

Haagplantenkopen.be is een webshop die het mogelijk maakt vele verscheidene soorten haagplanten te kopen. De klimop hoort daar voor ons ook bij. Op deze pagina vindt u ons assortiment klimopplanten.