Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Beuken

Fagus sylvatica (Beuken) soorten zijn erg populair als haagplant. Er is zowel een groene als ook een paarse variëteit leverbaar. De populariteit van de beuk heeft deze te danken aan het mooie blad, dat het grootste deel van de winter in verdorde toestand aan de struik blijft hangen.
De beste tijd om een beukenhaag te planten is in de wintermaanden. Dan is de prijs van ook het goedkoopst omdat de beuken dan met blote wortels geleverd kunnen worden. Buiten het seizoen kan dit alleen in pot en zijn de prijzen vele malen hoger. U kunt ervoor kiezen om een dubbele of een enkele rij te planten. Een dubbele rij heeft als voordeel dat u sneller een mooie, dichte haag heeft.
Beuken soorten doen het goed op zanderige gronden die niet te nat zijn. Wilt u een soortgelijke haag planten op een kleiachtige, natte grond, kies dan voor Carpinus betulus (Haagbeuk).

Filteren
Filteren
Selectie verfijnen
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Groene beuk
Groene beuk
Vanaf € 0,68
  • Populair bij vogels Populair bij vogels
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
  • Snelle groeier Snelle groeier
Rode beuk
Rode beuk
Vanaf € 1,78
  • Populair bij vogels Populair bij vogels
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
  • Snelle groeier Snelle groeier

Beuken - onze informatie

Beuken

Beuken als haagplant

Dat beuken haagplanten kunnen zijn, dat weet niet iedereen. Vaak associeren we de beuk toch in de eerste plaats met hoge bomen. Toch zijn beukenhagen heel gewoon. Niet alleen zien we de beuk veel in tuinen, ook in het openbaar groen dat door de gemeente wordt aangelegd ontbreekt de beukenhaag zelden. Deze haag heeft dan ook veel goede eigenschappen. Omdat beuken inheems zijn on ons klimaat, gedijen ze prima zonder veel extra verzorging.

Als u wilt dat uw beuken haagplanten blijven, en niet tot woudreuzen uitgroeien, zult u ze wel regelmatig moeten snoeien. Op die manier vormen de beuken dan een dichte haag die goed bestand is tegen de wind. In de herfst zullen de bladeren er dan ook niet meer afwaaien: de haag blijft het hele koude seizoen lang blikdicht en heeft dan een prachtige, warme herfstkleur. In het voorjaar verdringen nieuwe blaadjes de oude en blaakt de beukenhaag van leven.

Beuken bestellen bij Haagplantenkopen.be

Beuken kopen bij Haagplantenkopen.be, dat is prettig winkelen! U hoeft uw stoel niet meer uit om een pracht van een beukenhaag uit te kiezen. Wat dacht u van de groene beuk? Of gaat u liever voor de rode beuk? De duidelijke afbeeldingen in onze webwinkel helpen u bij het maken van de juiste keuze. Haagplantenkopen.be hecht aan de hoge kwaliteit van de producten, bij ons koopt u hagen waar wij trots op zijn. U kunt eenvoudig laten uitreken hoeveel beuken u per strekkende meter moet planten. Zo krijgt de beukenhaag meteen al vorm.

Beuken bestellen kan makkelijk en snel bij Haagplantenkopen.be. Wij zorgen voor een zo snel mogelijke levering. De klanten die bij ons beuken kopen kunnen dan ook al enkele dagen na de bestelling genieten van hun prille beukenhaag. De natuur doet de rest: de haag zal wortel schieten en tot een dichte, blikdichte heg uitgroeien. Zo worden beuken haagplanten, met ’n beetje hulp van Haagplantenkopen.be!

Als u interesse heeft in de beukenhaag, zou de haagbeuk mogelijk ook in uw smaak kunnen vallen. Naast deze welbekende haagplanten bieden wij u ook andere klassiekers aan zoals coniferen, taxus, laurier en liguster. Neem gerust eens een kijkje op de site!