Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier

De Prunus laurocerasus, beter bekend als de paplaurier of laurierkers ,is een geliefde haagplant, waarvan de bladeren wel zo aan het keukenkruid doen denken, dat deze haag in de volksmond eenvoudigweg laurier genoemd wordt. Bij Haagplantenkopen.be gebruiken wij de verschillende termen dikwijls naast elkaar – hoewel misschien niet helemaal juist, hebben kenners het onderling toch ook veel over “laurier”.

Laurierkers is een letterlijke vertaling van de Latijnse naam, waarin u wel cérise zult herkennen, kers (cerasus). De laurierkers is ook eigenlijk een kerselaar, een fruitboom, maar de kersen kunt u best niet eten, want ze zijn giftig. Deze plant wordt om z’n mooi gebladerte geplant en daarmee is het niet gek, dat wij haar naar haar blad noemen: laurier.

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Laurier - onze informatie

Laurier

Laurierkers in de natuur

De paplaurier groeit van nature in zuiderse gebieden, waar het natuurlijk warmer is dan hier in België. Omdat de paplaurier zich echter heeft weten aanpassen aan de koelere temperatuur in berggebieden, kan deze haag ook heel goed in ons land gedijen. Incidenteel komt de laurierkers dan ook in het wild voor. Het gaat dan vaak om planten die nazaten zijn van laurierhagen in tuinen en parken.

Laurier in de tuin

Laurier in de tuin

In de tuin heeft de paplaurier bewezen een ideale haagplant te zijn, die het hele jaar door haar mooie kleuren behoudt en voor dat geschenk tegelijk weinig terugverlangt, de paplaurier moet niet veel extra aandacht krijgen. Ze verdragen veel verschillende omstandigheden en hebben ook in de winter zelden problemen – er zijn echter soorten die meer nog dan andere extreem winterhard zijn, aangewezen voor wie in de binnenlanden woont, waar de winters nog echt koud zijn.

Bij Haagplantenkopen.be vindt u verscheidene soorten paplaurier. Er zijn nog heel wat verschillen tussen de soorten: zo heeft de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' ronde bladeren (dat is ook wat ”rotundifolia” betekent), wat ook geldt voor de Prunus laurocerasus 'Novita', maar heeft de Prunus laurocerasus 'Caucasica' net lange, zowat puntige bladeren. Er is voor u dus heel wat te kiezen!

Laurier kopen

Laurier kopen

Haagplantenkopen.be is een webshop voor zeer veel uiteenlopende soorten haagplanten, wij verkopen zowel bekende als minder bekende soorten. Een alom geliefde, groenblijvende haagplant als de paplaurier mag in onze voorraad natuurlijk niet ontbreken. Laurier kopen is bij ons gemakkelijk, het overzichtelijk bestelmenu zorgt dat u precies de juiste hoeveelheid bestelt en nooit te veel betaalt. Daarnaast treft u op onze website volop informatie over de laurierkers en andere sierheesters.