Liguster

Ligustrum (Nederlandse naam: Liguster) soorten behoren tot de snelst groeiende haagplanten. Liguster soorten hebben door hun zachte blad een vriendelijke uitstraling en kunnen zeer gemakkelijk gesnoeid worden. In strenge winters kunnen Ligusters hun blad verliezen, maar dan schieten ze in het voorjaar weer opnieuw uit. Bloeien doen Liguster soorten met kleine, witte bloempjes. Deze zullen in een haag echter niet vaak zichtbaar zijn, vanwege het feit dat de takken die de bloemen dragen vaak weggesnoeid worden. Grote Liguster hagen trekken veel vogels en andere dieren aan, die in de haag bescherming vinden.

Liguster - onze informatie

Liguster

Liguster als haagplant

Dat van alle haagplanten liguster één van de echte klassiekers geworden is heeft vele oorzaken. In de eerste plaats is de liguster gewoon ’n mooie plant om naar te kijken, met z’n vriendelijke, diepgroene bladeren en de dichte begroeiing. Maar er zijn veel mooie hagen... Wat de ligusterhaag extra aantrekkelijk maakt is haar snelle groei. Zeker in nieuwbouwwijken, maar ook in openbaar groen, zijn veel ligusters geplant, omdat ze snel een stevige haag vormen.

De ligusterhagen van Haagplantenkopen.be zijn geselecteerd op hun gebladerte: als ze in de winter hun bladeren behouden, vinden we ze het meest geschikt. Sommige soorten liguster verliezen hun blad, andere zelden, dat zijn de ligusterhagen die we hebben uitgekozen. Toch classificeren wij ze wel als bladverliezende hagen: bij echt strenge vorst kunnen ook deze ligusters hun blad verliezen, daar zijn wij eerlijk over.

Liguster kopen bij Haagplantenkopen.be

Liguster kopen bij Haagplantenkopen.be

Wilt u een ligusterhaag kopen? Bij Haagplantenkopen.be vindt u de mooiste hagen, steeds voor een concurrerende prijs. De liguster is één van de vaste waarden in onze online winkel. De liguster is populair bij onze klanten, het is echt zo’n haagplant waarvan je weet waar je aan toe bent. Ligusters zijn klassiek, betrouwbaar, degelijk en mooi. U kunt de liguster bestellen via bovenstaande productfoto’s. Wat dacht u van de haagliguster, de gewone liguster, de wintergroene liguster "Atrovirens" of de bonte haagliguster?

Liguster kopen is bij Haagplantenkopen.be veilig en vertrouwd. Wij besteden veel aandacht aan service en kwaliteit. Wij willen klanten die online winkelen de zekerheid geven dat ze een tophaag kopen. Ook bij de liguster is dat ons doel: de beste zijn, voor een aantrekkelijke prijs, met mooie producten en een goede verstandhouding met onze klanten. Daarom horen we ook graag wat u van de liguster die u bij ons gekocht heeft vindt!

Wist u al dat niet enkel de liguster tot de klassiekers behoort, maar coniferen, laurier, taxus, haagbeuken en beukenhaag net zo goed? U vindt deze soorten allemaal op de site van Haagplantenkopen.be terug. Neemt u eens een kijkje!