Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Liguster

Ligustrum (Nederlandse naam: Liguster) soorten behoren tot de snelst groeiende haagplanten. Liguster soorten hebben door hun zachte blad een vriendelijke uitstraling en kunnen zeer gemakkelijk gesnoeid worden. In strenge winters kunnen Ligusters hun blad verliezen, maar dan schieten ze in het voorjaar weer opnieuw uit. Bloeien doen Liguster soorten met kleine, witte bloempjes. Deze zullen in een haag echter niet vaak zichtbaar zijn, vanwege het feit dat de takken die de bloemen dragen vaak weggesnoeid worden. Grote Liguster hagen trekken veel vogels en andere dieren aan, die in de haag bescherming vinden.

Liguster als haagplant

Dat van alle haagplanten liguster één van de echte klassiekers geworden is heeft vele oorzaken. In de eerste plaats is de liguster gewoon ’n mooie plant om naar te kijken, met z’n vriendelijke, diepgroene bladeren en de dichte begroeiing. Maar er zijn veel mooie hagen... Wat de ligusterhaag extra aantrekkelijk maakt is haar snelle groei. Zeker in nieuwbouwwijken, maar ook in openbaar groen, zijn veel ligusters geplant, omdat ze snel een stevige haag vormen.

De ligusterhagen van Haagplantenkopen.be zijn geselecteerd op hun gebladerte: als ze in de winter hun bladeren behouden, vinden we ze het meest geschikt. Sommige soorten liguster verliezen hun blad, andere zelden, dat zijn de ligusterhagen die we hebben uitgekozen. Toch classificeren wij ze wel als bladverliezende hagen: bij echt strenge vorst kunnen ook deze ligusters hun blad verliezen, daar zijn wij eerlijk over.

Liguster kopen bij Haagplantenkopen.be

Semi-wintergroene ligusterhaag

Eigenlijk is de liguster een semi-wintergroene haagplant. Als het in de winter uitzonderlijk koud wordt, bestaat er namelijk de kans dat enkele bladeren verdorren en van de takken af vallen. Zulke koude winters komen hier niet heel vaak voor, maar als het toch een keer gebeurt, is dat geen reden voor paniek. In de lente groeien er gewoon weer nieuwe, groene bladeren aan de liguster. Woon je op een relatief koude locatie en wil je zeker weten dat jouw ligusterhaag groen blijft? Dan raden wij je aan om de wintergroene liguster ‘Atrovirens’ te bestellen. Deze sterke variant kan net wat beter tegen de winterkou dan de gewone liguster, de haagliguster of de opvallend mooi gekleurde bonte haagliguster. Toch zullen ook die soorten normaal gesproken het hele jaar voor privacy zorgen.

Liguster

Ligusterhaag in de tuin

Een ligusterhaag snoeien is niet moeilijk, maar omdat de liguster ieder jaar zo’n 30 centimeter groeit, is het wel belangrijk om het goed bij te houden. Meestal kiezen mensen voor een formele ligusterhaag. In dat geval moet hij elk jaar twee keer gesnoeid worden. Daardoor weet niet iedereen dat de liguster in de zomer met charmante witte bloemen bloeit. Nadat de liguster is uitgebloeid, groeien er kleine, donkere bessen aan. Een informele ligusterhaag heeft dus ook flink wat sierwaarde. De meeste ligustersoorten komen van origine uit Oost-Azië, maar de gewone liguster is een inheemse haagplant. Deze ligustersoort is dus gewend aan de weersomstandigheden in het westen van Europa en daarom weet je dus zeker dat hij in jouw tuin gedijt.

Liguster kopen bij Haagplantenkopen.be

Wilt u een ligusterhaag kopen? Bij Haagplantenkopen.be vindt u de mooiste hagen, steeds voor een concurrerende prijs. De liguster is één van de vaste waarden in onze online winkel. De liguster is populair bij onze klanten, het is echt zo’n haagplant waarvan je weet waar je aan toe bent. Ligusters zijn klassiek, betrouwbaar, degelijk en mooi. U kunt de liguster bestellen via bovenstaande productfoto’s. Wat dacht u van de haagliguster, de gewone liguster, de wintergroene liguster "Atrovirens" of de bonte haagliguster?

Liguster kopen is bij Haagplantenkopen.be veilig en vertrouwd. Wij besteden veel aandacht aan service en kwaliteit. Wij willen klanten die online winkelen de zekerheid geven dat ze een tophaag kopen. Ook bij de liguster is dat ons doel: de beste zijn, voor een aantrekkelijke prijs, met mooie producten en een goede verstandhouding met onze klanten. Daarom horen we ook graag wat u van de liguster die u bij ons gekocht heeft vindt!

Wist u al dat niet enkel de liguster tot de klassiekers behoort, maar coniferen, laurier, taxus, haagbeuken en beukenhaag net zo goed? U vindt deze soorten allemaal op de site van Haagplantenkopen.be terug. Neemt u eens een kijkje!